İlaç kullanmadan sivilce, akne sorunundan kurtulmak mümkün !

İlaç kullanmadan sivilce - akne sorunundan kurtulmak mümkün !

Normal gelişme çağında olan gençler, ilaç kullanmaya gereksinim duymadan. Sivilce - aknelerinden kurtuluyorlar. Eğer hormonel sorunlardan kaynaklanan bir yapıya sahip değilse. ilaç kullanmadan sivilce - akne geçiyor.

Sevgili Ahmet Arcaklıoğlu, bizimle tanışıp kendisiyle barıştıktan ve cildi düzeldikten sonra. Cildiyle neler yaşadığını başarılı bir örnek olarak paylaştı. Bende bu hikayeyi sizinle paylaşmak istedim.

Ahmet Arcaklıoğlu sivilce, akne hikayesi.

Haberin Devamı

Yeniden doğmuş gibi oldum !

Sivilcelerle tanışma faslım 14 yaşında başladı. Yüzümün hiçbir yerinde sivilce yoktu.14-15 yaşlarındayken ara sıra burnumun kenarlarında bir iki tane çıkıyordu. Beni rahatsız eden bir sorunum yoktu. İki yıl sonra yani lise çağlarında, aniden boyum attı ve artık o burnumun kenarlarında çıkan ufak sivilcelerin yerine büyük ve iltihaplı sivilceler olmaya başladı. Aslında ergenlik değişimimi sevmiştim, çünkü boyum uzamış kilom artmıştı. Ancak daha sonraları çok sıkılacağım, cildimle rahatsız olacağım hiç aklıma gelmemişti. Zaman geçtikçe alnımda da sivilceler çıkmaya başladı, sanki sonu yokmuş gibi patlayan ve birbiri ardına çıkan sivilcelerim vardı. Daha sönenlerin izleri, kırmızılıkları geçmeden bir yenisi çıkıyordu ve ben çok rahatsız olmaya başlamıştım yüzümdeki sivilce durumundan.

Derken yaz geldi ve benim yaz tatilim başladı tatilim harikaydı. Lise çağında biri için yaz tatilleri ayrı bir önem taşır hepiniz bilirsiniz. 2008'de yaz tatilinde, tuzlu su ve güneş tenime, yüzüme çok iyi gelmişti. O kadar pürüzsüz bir cildim olmuştu ki, aynada yüzümü incelerken sivilcelerim gitmiş ama yerine çukurlar oluşmuştu bu izleri dert etmedim nasıl olsa sivilceler sönmüştü. Yıl 2009 olmuştu ve en kötü okul zamanımı yaşıyordum. Bir taraftan ödevler, bir taraftan dershane, bir taraftan da sınav stresi yüzüm tekrar eski haline dönmüştü. Yaz aylarındaki o sivilcesiz yüzden eser kalmamıştı ve bütün yüzümü sivilceler kaplamıştı.

Bu durum dayanılmaz bir hal alınca, çareyi Doktor'a gitmekte buldum. Doktor bana ergenlik sivilcesi geçer deyip, sivilce kurutan cildi soyan krem verdi. Cildime kullanmaya başladım ve sivilceler kurumaya başladı ama bir müddet sonra aşırı kurumadan derim soyulmaya başladı ve bende kullanmayı bıraktım. O dönemde saçlarım epey uzundu ve yağlı olan saçlarım uzadığı zaman sanki yüzümdeki sivilceler fazlalaşıyordu. Bende saçlarımı kestirmeyle faydasını gördüm sivilcelerim sakinleşti. Bunu fırsat bilip tekrar Doktora gittim ve bana tekrar ismini hatırlamıyorum bir karışım verildi kullanmaya başladım ve faydasını gördüm.

Haberin Devamı

Ama ben son derece sağlıksız bir şekilde besleniyor abur, cubur gibi gıdalar tüketiyordum ve cildime iyi gelmediği için bu da bir çare olmadı. 2010 yılında staja başladım çalışmak bana iyi gelmişti, efor sarf ettiğim için cildim de sakinleşmişti sanki. Bu esnada staj yaptığım yerde arkadaşlarımın yüzleri terliyor ama bende bir damla terleme olmuyordu. Bu terleme sorununu bir süre takip edip inceledim, terleyen arkadaşlarımın yüzleri temizdi ve kendi kendime şöyle yorum yaptım. Arkadaşlarımın yüzleri terleyince toksin ve günün kirini atıyorlar yüzleri temizleniyor, o yüzden yüzlerinde ne yağ tutuyor ne de benim gibi sorunlar yaşıyorlardı.

Haberin Devamı

Yıl 2011 oldu artık üniversite öğrencisiyim. 19 yaşına basmış İstanbul da okumaya başlamıştım. Bu esnada yüzüm bir sakinleşiyor bir çoşma gösteriyordu ve alışkanlık yapmış olarak yoluna devam ediyordu. Bir yılı daha geride bırakarak 2012 yılına ulaştık. Artık 20 yaşındayım ve sivilcelerimin azalmış olması gerekirdi bu düşünceye varmaya çalışıyordum ki. Tekrar yüzümde sivilce çoşması, patlaması yaşamaya başladım. Yüzümün her yerini aniden sardı kendini kusmuştu sanki. Rahatsız görünümün yanı sıra duş alırken yada yüzümü yıkarken zorluk çekiyordum ve dayanılmaz bir haldeydi. Tekrar çözüm aramaya başladım.

İnternetten Enes Bio estetik 'e rastladım. Sitelerini inceledim biyolojik çalışmalarıyla ünlü, ünsüz bir çok kişilere deva vermiş bir merkez. Bunun yanı sıra çalışma örnekleri var ve ayrıca İstanbul da 28 yıllık geçmişleriyle Enes Bio Estetik beni çok etkiledi. Telefon açtım randevu aldım. Randevu günüm geldi, ilk görüşmemizde cildimi muayene ve analiz ettiler. Benden A' dan Z' ye bilgi aldılar. Sivilcelerin kaç yaşında başladı, ne kullandın, ne tedaviler uygulandı, anne ve baba sivilce sorunu yaşadılarmı, bir rahatsızlık geçirdin mi, nasıl besleniyorsun, spor yapıyor musun gibi sorgulamadan sonra. Sivilce, aknenin en şiddetli hali olan "akne vulgaris" yapısı, aşırı yağ üreten tipik ergenlik sivilceleri olduğu tespit edildi. Bu bilgiler doğrultusunda bana bir program hazırlandı ve daha sonra tedaviye başladılar. Birlikte aşacağımız bir yol vardı kuşkusuz. Bende kısa sürede geçip geçmeyeceği endişesi taşıyordum. 4-5 haftalık çalışmadan sonra benim gerçek yüzüm ortaya çıktı. Bu esnada beslenmeme dikkat ediyor önerilen tavsiyeleri yerine getiriyordum. Bunun sonucunda yüzümde sivilceler gitmiş, yağlanma dengelenmiş ve hatta hiç kalmamış da diyebilirim.

Ardından izi leke tedavisine geçildi, biyolojik peeling ile cilt soyma uygulamasıyla iyileşme aşamasını hızla geride bıraktım. Bu arada spora da başladım, body ve fitness yapıyordum, spor yaparken alnımda, vücudumda terlemeler başladı. Bol, bol toksin atmakla hem cildime hem de vücudumda ki strese iyi geliyor rahatlıyordum. 7'ci haftanın sonucunda yüzüm temiz, doğal olarak göründüğü için mutluyum. Asıl olay ise hiçbir zaman ne umudumu kaybettim ne de istediğimden vazgeçtim. Tedavinin istediğim gibi gitmesi beni çok mutlu etti, bir taraftan da hırslandırdı. Bana bu olanakları sağladıkları için ilk öncelikle aileme ve sonra Enes Bio Estetik Center' in güzel çalışmalarına saygılarımı sunar teşekkürlerimi borç bilirim. Ve unutmayın, her zaman bir umut vardır !

Sevgili Ahmet, bizimle sivilce hikayeni paylaştığın için ve bize güven duyduğundan dolayı çok, çok teşekkür ediyoruz. Yaşamın sağlıklı, mutlu güzellikler içinde geçsin.

Sağlıklı ve güzellik dolu günler dileği ile!!!

Int.Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer

Cilt ve vücut probleminizi yazın, alttaki adreslere gönderin cevaplayayım

www.enesbioestetikcenter.com

www.enesbiocosmetic.com