Sivilceler sadece ergenlerin sorunu değil. 30 ve 40’lı yaşlarda da sivilceler çıkar!

Sivilceler sadece ergenlerin sorunu değil. 30 ve 40’lı yaşlarda da sivilceler çıkar!

Ergenliğe girerken çıkan sivilceler artık 30’lu 40’lı yaşlarda da sorun olarak yaşanıyor. Genel olarak sivilce adıyla bildiğimiz akne sorunu, 12 ile 15 yaş arasında görülür ve 20’li yaşların başlarında geçer. Sivilcelerin günümüzde maalesef 30’lu, 40’lı yaşlarda da devam ettiği, ergenlik döneminde akne sorunu yaşamayan kişilerde, yetişkinlikte akne sorunu yaşadığı görülmektedir, bu da özellikle kadınların güzelliğini gölgelemektedir. Yetişkinlerde devam eden sivilceler önemlidir çünkü bu dönemde kollajen kaybından dolayı derinin kendini yenileme özelliği azalır. Ayrıca yanlış sıkım, tırnakla yolma gibi alışkanlıklar ciltte leke ve izler bırakır.

Haberin Devamı

Sivilceler sadece ergenlerin sorunu değil. 30 ve 40’lı yaşlarda da sivilceler çıkar

İş stresi, düzensiz beslenme, hava kirliliği, kapalı ortamda çalışma koşulları gibi olumsuzluklar bünyemizi, dolayısıyla cildimizin de dengesini bozuyor. Ayrıca kadınlar günlük yaşamlarında ciltlerinin görüntüsünü kurtarmak adına çok ağır makyaj yapıyorlar ve cildin nefes almasını engelliyorlar. Cilt nefes almayınca, daha fazla yağ üretmesine sebebiyet vererek sivilceler çoğalıyor.

Sivilce sorunu ile yaşamak zorunda değilsiniz!

Kadınların ciltlerinde sivilce sorunu ile yaşamak zorunda değiller.

“İlerleyen yaşlarda oluşan sivilcelerde hormonel dengesizlik olabilir. Bu sivilceler genelde yüzün alt yapısında, çene üstü, çene altı ve boyun bölgesinde görülen ağrılı sivilcelerdir. Yağ bezi iltihaplanması olarak adlandırılırlar. Akne oluşumu, ciltte gözeneklerin tıkanması sebebiyle toz ve kirden siyah noktalara dönüşür. Bakteriler kanalların içine sızarak, tıkanmış olan yağ bezinde iltihaba yol açar. Bu nedenle hormonlara bağlı olan sivilceler ve kıllanma gibi görülebilecek benzeri sorunlarda, endokrinoloji ve jinekoloji uzmanlarına müracaat edilmeli, bu sorunlar uygun tedaviyle kontrol altına alınmalıdır.”

Aknelere yönelik uygulanacak bakımlar

“Dış görüntüyü bozan aknelerin düzelmesinde uygulanacak yoğun bakımla hızlı bir çözüm sağlanabilir. Aknelere yönelik ‘Vitamin A Power Serum, Hyaluronic Serum, Bio Heating Mask’ ile uygulanan yoğun bakımlarla son derece başarılı sonuçlar alınır. Cildin yağ üretimini azaltarak, yağ ve nem dengesini düzenleyerek cilt, tazelik ve gençlik kazanır.”

Haberin Devamı

Sivilceler sadece ergenlerin sorunu değil. 30 ve 40’lı yaşlarda da sivilceler çıkar


Nelere dikkat etmelisiniz?

· Cildi uygun ürünlerle günde iki kez temizleyin. Özellikle ‘Vitamin A Serum’ kullanın. Vitamin A, cilt dostudur ve cilt fonksiyonlarını düzenleyici, yenileyici özelliği vardır.

· Beslenmede akneleri artıran gıdalardan uzak durmalı, dengeli ve sağlıklı beslenmelisiniz.

· Organizmayı temizlemek için su, maden suyu ve bitki çaylarını (ada çayı, yeşil çay vb.) bol bol tüketilmelisiniz.

· Makyaj yaparken fondöten kullanıyorsanız, yağsız ve su bazlı olmalıdır. Pudradan uzak durmalı ve tabi ki makyajınızı temizlemeden yatmamalısınız.

Sevgili, Nihal'i n bize yazdığı sivilce hikayesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Yetişkin bir bayan' nın sivilceleriyle mücadelesi !


Sizlere bir örnek olabilir.


Nihal Gezgin' in aknelerinden kurtulma hikayesi

Haberin Devamı


Çevrem beni beğenir,güzel olduğumu ve fiziğimin düzgün olduğunu söylerler ancak ben kendimi çok beğenmem. Neyse gelelim bana.


30 yaşında kabusum olan sivilcelerimle tanıştım, 2006 yılının Eylül ayında miyom ameliyatı geçirdim fakat miyomum bir süre sonra tekrarladı.

Ağır bir ameliyat olduğumdan doktorum bana ilaç tedavisi önerdi. İlaç tedavim bitti ancak bu arada sivilcelerim' de çoğaldı tabii. Miyom tedavim sürerken, sivilcelerim için' de gitmediğim doktor kalmadı.

Hemen, hemen hepsinin verdiği ilaçları kullandım ancak bir türlü iyileşme göremedim. En sonunda pes ettim, bıraktım kendi haline , yoruldum çünkü 2006 - 2011 yılları arasında sivilcelerim tekrar aşırı derecede çoğalmaya başladı ve ben yine kaldığım yerden doktor gezmelerine tekrar başladım mecburen.

Kendimi mecbur hissettim, çünkü iş yerindeki arkadaşlarım, ailem kısacası tüm çevrem yüzümün kötü olduğunu söylüyorlardı , ben ' de çok üzülüyordum bu duruma insan içine çıkmaya
utanıyordum, uykularım bile kaçıyordu.

Bana bir ilaç önerdi bazı doktorlar, bir sürü zararı olduğunu ve yan etkileri çok olduğu söyleniyordu.
Bu esnada, Nesrin ve Ezel hanımın uzmanlık yaptığı Enes Bio Estetik Center ile 2011' in Mart ayında tanıştık. Onlar beni uyardı, bana ameliyat olduğum doktorumla konuşmamı önerdiler, aksi
taktirde ilaca başlayacaktım. Bende doktoruma gittim kendisiyle konuştum ve '' Miyomdan olabilir '' dedi doktorum ilaç yazdı, ilacı kullanmaya başladım içtim .

Ve bu sayede içten gelen sivilceler durmuş oldu. Hemen tekrar Enes Bio Estetik Center'a müracat ederek, cildimin dış görüntüsünü bozan, sivilce, leke ve kurulukları düzeltmek için,
Sağ olsunlar, bana uyguladıkları yuğun bakımla '' Bio Heating Mask '' ve başka uyguladıkları özel yöntemler , sayesinde cildim, yüzüm çok iyileşti. Sivilcelerim bitti.

Ben onlara meleklerim diyorum, zira benim dış görüntümü, cildimi düzeltmekle kalmadılar. Makyaj malzemelerimden tutun da beslenme programıma kadar A' dan Z ' ye kadar her şeyimle ilgilendiler, beni yönlendirdiler.

Benim meleklerim ve Enes Bio Estetik Center ekibine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum, iyi ki sizleri tanımışım.

Nihal Gezgin


Sevgili, Nihal biz ' de sana yardımcı olabildiysek , ne mutlu bize, ömrün sağlıklı güzel geçsin.


Gençler aynaya bakmaktan korkmayın diyor ve sağlıklı, güzel kalın dileğinde bulunuyorum.

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin SÜRER

Cilt Probleminizi yazın , alttaki adreslere gönderin cevaplayayım

www.enesbioestetikcenter.com