Bebek Evliliğin Pasını Alır!

‘Her yeni doğan bebek yeni bir dünya demek’. Barış Manço

Güzel bir ilişkiniz var ve bunu evlilikle taçlandırdınız. Çok tanıdığınızı ve sevdiğinizi düşündüğünüz eşinizin evlilikten sonra pek çok yeni özelliğini keşfettiniz. Ve evliliğinizde, problemler artmaya başladı. Özellikle evlilikler de ilk 2 yıl evliliğinizi rayına oturtmak için önemli bir süreçtir. Bu süreçte ilişkinizde yaşadığınız sorunların sebeplerini ortaya çıkarmak veya çözüm bulmak çok önemli. Fakat evli çiftlerin, mutsuz olduklarında veya bir problemle karşı karşıya geldiklerinde toplumsal olarak bebek yapmaları konusunda eleştirilere maruz kaldığı bir kültürde yaşıyoruz.

Haberin Devamı

‘Bebek evliliğin pasını alır!’ Bir doğsun evliliğin problemlerine göre; kocan eve bağlanır, şu değişir şöyle olur gibi birçok sayabileceğim cümleyi defalarca çevrenizdeki insanlardan sizde duymuşsunuzdur. Beni en çok etkileyen özellikle paslanmış olarak düşünülen bir evliliği, evlilikteki sorunun kaynağını bilmeden, çocuğu kurtarıcı gibi görmek ve böyle bir aileye bebek getirmek düşüncesi bile doğacak bebeğe verilecek en büyük cezadır. Çünkü çocuk, aileye sorunlarıyla gelir ve yeni sorumluluklar yükler. Evet, bir bebek evliliği daha hoş, daha sevimli ve güzel hale getirir; ama ilişki kurmayı becerememiş çiftlerde zaten var olan sorunlarını aşamamışken, çocuğun ağlaması ya da bakımı gibi konular bile başlı başına ekstra bir sorun ve tartışma konusu olur.

Geleneksel aile anlayışımızda çocuk sahibi olmak, evliliği tamamlayan bir aşama. Peki evlilikte çocuk için ideal zaman nedir? İdeal zaman her evlilikte aynı olmak zorunda değil. Çünkü evlilik, çiftlerin bebek yapmaya karar vermesi ile değişime başlar. Psikolojik ve maddi hazırlıklar bir yana, hamilelik, değişimin en somut şekilde görülmesini sağlayan dönemdir. Aileye yeni gelen bebeğe alışmak, aynı zamanda anne ve babalığa alışmaktır. Gelecek bir bebeğin hayatı peri masalına çevireceği görüntüler genellikle filmlerde yaşanıyor. Böyle bir hataya düşmeyin, bebeği evlilikteki boşluğu dolduracak ya da ilişkideki yaraları saracak ilaç gibi görmeyin. Önce ilişkinizi yoluna koyduğunuzdan emin olun, maddi manevi sağlıklı bir ortam oluşunca çocuk sahibi olma kararını almanız, dünyaya getireceğiniz yeni bir can içinde yapabileceğiniz ilk ve en büyük iyilik olacaktır.

Haberin Devamı

Kübra Duru

Evlilik ve Aile Danışmanı

Instagram/@kbr_duru