Yaşam KÜÇÜK BUSE’Yİ DUYAN VAR MI?

KÜÇÜK BUSE’Yİ DUYAN VAR MI?

08.09.2010 - 00:13 | Son Güncellenme:

Küçük Buse’nin dramına yürek dayanmıyor. İşitme cihazı SGK tarafından yenilenmediği için 3 yıldır duyamıyor, eğitimini sürdüremiyor 9 yaşındaki Buse. İşitme cihazı ise 1500 TL!.. Ailesi, “Ne olur bir çözüm bulunsun” diyor

KÜÇÜK BUSE’Yİ DUYAN VAR MI

Muğla Dalaman’da yaşayan Buse Şahin (9), bozulan 1500 TL’lik işitme cihazı yenilenmediği için tam 3 yıldır duyamıyor.
Buse, doğuştan işitme engelli... 4 yaşındayken sağ kulağının arkasına cihaz takılmış, derisinin altına da çip yerleştirilmiş. Buse’nin 2 yıl boyunca kullandığı cihaz bir süre sonra bozulmuş, tamire gidip gelse de bir türlü düzgün çalışmamış. Anne Ayşe Şahin, “Kızım okul yaşına geldiğinde işitme cihazı bozuldu. SGK’ya müracaat ettik, garanti kapsamında olduğu için ‘firmaya gönderin, yaptırın’ dediler. Gönderdik, ancak cihaz her seferinde yeniden arızalandı. SGK’dan ikinci cihazın verilemeyeceğini söylediler” diyor. Küçük kızının ilkokul üçüncü sınıfta okuması gerekirken, işitmeye bağlı konuşma bozukluğu yüzünden birinci sınıfta eğitimini sürdürdüğünü söyleyen Şahin, sınıf tekrarlamanın Buse’yi çok üzdüğünü söylüyor: “Buse’nin haftada iki kez 45’er dakika eğitim alması yeterli denildi. Ama değil... Cihazı kullandığı zaman konuşması düzelmişti, şimdi işitmediği ve buna bağlı konuşma zorluğu çektiği için psikolojik dengesi de bozulmak üzere. Yaklaşık 1500 TL olan cihaz ve kızımın eğitimi için müracaat etmediğim merci kalmadı. Çaresiziz, ne olur devlet bir çözüm bulsun.”

Heyet uygun görürse...
Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı İsmet Mersinkaya, Buse’nin yeni cihazı heyet raporuyla alabileceğini söyledi. Dalaman İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Engin ise “Buse için ne gerekiyorsa yapalım” diye konuştu.

Haberin Devamı

KÜÇÜK BUSE’Yİ DUYAN VAR MI

Elindeki bozuk işitme cihazıyla konuşulanları anlamaya çalışan küçük Buse ‘Okumak İstiyorum’ ve ‘Duymak İstiyorum’ yazılı dövizlerle tepkisini dile getirmeye çalışıyor.

Yazarlar