Salon Küçük evlere büyük fikirler

Küçük evlere büyük fikirler

07.12.2016 - 11:49 | Son Güncellenme:

Geniş odalı evleri hepimiz seviyoruz ancak böyle bir imkanımız yoksa odalarımızı evimizi nasıl daha geniş gösterebileceğimizi öğrenmeliyiz...

Küçük evlere büyük fikirler

Her ne kadar hepimizin hayalinde geniş ve çok odalı evler yatıyor olsa da, modern şehir hayatı maalesef buna izin vermiyor ve hayallerimizde yatandan daha küçük dairelerde yaşıyoruz çoğunlukla. Aslında küçük evlerin temizliğinin kolay olması gibi avantajları da var.

Haberin Devamı

Ancak elbette özellikle dekoratif açıdan zorlukları da bir hayli fazla. Ancak bu zorluklar bazen estetik olarak daha çarpıcı fikirlerin ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Nasıl mı?

Küçük evler için tasarlanan bazı mobilyalar ve dekorasyon fikirleri hem estetik açıdan hem de fonksiyonel açıdan oldukça etkileyici, ilham verici ve sıra dışı olabiliyorlar. İşte onlardan bazıları...

Küçük evlere büyük fikirler

Çok fonksiyonlu bazalar
(Spamroom / homify.com.tr)

Özellikle küçük yatak odalarında depolama sorunu her zaman sıkıntılı bir konu olmuştur. Büyük bir giysi dolabı odanızı boğucu olacak şekilde daraltabilir, küçük bir giysi dolabı ise depolama ihtiyacınızı tam karşılayamaz. İşte tam da bu sorunu çözmek için üretilen çok fonksiyonlu yatak bazaları ise yalnızca işlevsel olarak değil estetik açıdan da fark yaratıyorlar. Özellikle yandan çekmeceli depolama alanlarıyla şık modern ve göz dolduran modeller son trendlerin başında geliyor.

Haberin Devamı

Küçük evlere büyük fikirler

Açılır kapanır bölmeler
(Mill-House / homify.com.tr)

Küçük evlerde, özellikle de stüdyo dairelerde pek tabii ki açık planlar uygulanır ve mutfak, salon ve yemek odası çoğunlukla iç içedir. Bu da bazen göz yorucu sonuçlara yol açabilir. Bu örnekteki gibi açılır kapanır bölmeler sayesinde örneğin mutfak alanını istediğiniz zaman oturma alanını daraltmadan kapatabilirsiniz. Sihir gibi, değil mi?

Küçük evlere büyük fikirler

Gizli bölmeli sehpalar
(Segusino Muebles Condesa / homify.com.tr)

Oturma odalarının en vazgeçilmez mobilyalarından birisi de şüphesiz ki orta sehpalardır. Peki orta sehpaları daha da işlevli hale getirmeye ne dersiniz? Gizli bölmeli orta sehpalar sayesinde küçük oturma odanızda ihtiyaç duyduğunuz depolama alanını daha fazla mobilya kalabalığı yaratmadan edinebilirsiniz.

Küçük evlere büyük fikirler

Hem vitrin hem çalışma masası
(Studio Michael Hilgers / homify.com.tr)

Eviniz ayrı bir çalışma odası dizayn edecek kadar çok odalı değilse oturma odanızda şık bir mobilya olarak boy gösterecek böyle bir vitrin-çalışma masası tam size göre olabilir! Masa kısmı ihtiyacınız olmadığında kapanıyor ve kalabalık bir görüntü yaratmıyor.

Haberin Devamı

Küçük evlere büyük fikirler

Yavrulu yataklar
(Sofas Camas Cruces / homify.com.tr)

Özellikle çocuk ve genç odaları için harika bir fikir olan yavrulu yatakların en önemli özelliği ekstra bir misafir odası ihtiyacını ortadan kaldırmaları! Çocuklu aileler bilirler, çocukların arkadaşlarının misafir olarak evinizde bir gece geçirmesi onlar için vazgeçilmezdir. Ancak çocuğunuzun odasında misafirleri için ikinci bir yatak koyacak kadar yer yoksa bu durum sizin için de onun için de can sıkıcı olabilir. Açılır kapanır yavrulu yataklarsa bu soruna harika bir çözüm sunuyor!

Küçük evlere büyük fikirler

Aynaların büyüsü
(Donald Architecture / homify.com.tr)

Daracık alanları bile boğucu olmayacak şekilde ferah bir tarzda dizayn etmenin büyülü bir yöntemi var: Aynalar! Özellikle bu tarz dar alanlarda, aynalar ve yansıtıcı parlak yüzeyler yardımıyla imkansızı başarabilir ve ferah ve işlevsel bir yaşam alanı ortaya çıkarabilirsiniz.

Küçük evlere büyük fikirler

Kalıpları yıkın!
(Honeybee Interiors / homify.com.tr)

Küçük yaşam alanları için dekorasyon önerilerinde çoğunlukla minimal bir tarz izlenmesi gerektiği tavsiye edilir. Oysa bu çok da doğru değil. Yeterince doğal ışık alan küçük bir salonda doldu dolu ve rengarenk bir dekorasyonla da harika ve yorucu olmayan yaşam alanları meydana getirebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey renklerin kontrastından yararlanmak ve aydınlık bir alan oluşturmak için duvar renklerini doğru tercih etmek.

Haberin Devamı

Yazarlar