Editörün Seçtikleri Kültür elçilerinden paha biçilmez sergi

Kültür elçilerinden paha biçilmez sergi

12.10.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kültür elçilerinden paha biçilmez sergi

Kültür elçilerinden paha biçilmez sergi

Suna - İnan Kıraç çifti dünyanın en büyük çini ve seramik sergisini Antalya'da açtı

SUNA - İnan Kıraç çifti tarafından 25 yılda oluşturulan Kütahya Çini ve Seramikleri Sergisi törenle açıldı. Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü İcra Komitesi Başkanı Suna Kıraç, konuşmasında "Bu eserleri 25 yılda biriktirdik. Bu koleksiyon, dünyanın en büyük 4 koleksiyonundan bir tanesi durumunda. Buranın en büyük özelliği en çeşitli ve zengini olması. Koleksiyonda 172 eser var. Bu eserlerin büyük bir bölümü 18. yüzyıla ait. Bu sergiyi İstanbul'da da açabilirdik. Ancak, biz Dünya Ormancılık Kongresi'nin yapılacağını düşünerek, serginin yerini Antalya, tarihini ise bugüne hazırladık. Daha sonra bu serginin benzerini Amerika'da da açmayı düşünüyoruz. Biz Ankaralıyız. Ancak, artık Antalyalı olduk" diye konuştu.
Eserlerin yurt dışından toplanma işini yapan Ahmet Keskiner, kısa bir konuşma yaptıktan sonra Suna - İnan Kıraç çiftinin kızları İpek Kıraç'a üzeri çini kaplamalı 50 yıllık antika 1 tabak hediye etti.
Serginin açılışına Rahmi Koç, Semahat Arsel, Doğan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ve eşi Sema Doğan, Antalya Valisi Hüsnü Tuğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hasan Subaşı, İl Emniyet Müdürü Natık Canca, DSP Antalya Milletvekili Metin Şahin, Koç Holding Şirketler Gurubu'nun Genel Müdürleri katıldılar.

Yazarlar