Yaşam ‘Küresel ısınmaya karşı sebze ye’ çağrısı

‘Küresel ısınmaya karşı sebze ye’ çağrısı

28.10.2009 - 01:54 | Son Güncellenme:

Küresel ısınma konusunda uzman İngiliz Lord Stern, The Times gazetesine yaptığı açıklamada, insanlığa çağrıda bulunarak artık et tüketilmemesini önerdi

‘Küresel ısınmaya karşı sebze ye’ çağrısı

Lord Stern, “Et gereksiz şekilde su kaynaklarının israfına ve sera etkisi yaratan gazların büyük hacimde salınımına yol açıyor. Sonuçta yeryüzü kaynakları üzerinde muazzam bir baskı oluşturuyor. Vejetaryen diyet daha iyi” dedi. İnek ve domuz gibi büyük baş hayvanların yaydığı metan gazı, önemli etki yaratan sera gazları arasında yer alıyor. Küresel ısınmaya yaptığı olumsuz katkı açısından metan gazı, karbondioksite göre 23 kat daha fazla etkili.
Küresel ısınma konusunda 2006’da bir rapor hazırlayan Lord Stern, aralıkta Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da düzenlenecek İklim Değişikliği Konferansı’nda et fiyatlarının artırılması yönünde bir karar alınmasının yerinde olacağını savundu. Lord Stern, “İnsanların yedikleri konusunda düşünmeleri önemli. İnsanların satın aldıkları gıdada ne kadar karbon bulunduğunu sormaya başlayacağını umuyorum” şeklinde konuştu. Lord Stern’in sözleri İngiltere’deki et üreticilerinin tepkisini çekti.

Yazarlar