Yaşam Kutluer dokuz köye konser verecek

Kutluer dokuz köye konser verecek

16.06.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Kaz Dağları’nın eteklerindeki dokuz köyün halkına, traktör römorklarından oluşan bir sahnede, gaz lambası ışığında konser verecek.

Kutluer dokuz köye konser verecek

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Mehmetalan Köyü’nde, Çamcı, Tahtakuşlar, Hacıaslanlar, Kavlaklar, Arıtaşı, Doyran, Kızılçukur ve Yaslıçalı köylerinin halklarının da katılımıyla, yarın saat 20.30 ’da gerçekleşecek konserin solisti Şefika Kutluer. Verdiği çok sayıda konser ve yayınladığı 16 CD ile tanınan, dünyaca ünlü flüt solisti Kutluer, Milliyet’e yaptığı açıklamada “Böyle bir proje hep aklımdaydı. İZDSO Müdürü Kenan Gökkaya, bu teklifi getirince çok mutlu oldum” dedi.  Yaklaşık 2 bin kişilik bir katılım beklediklerini söyleyen sanatçı şöyle devam etti:
“Çok sevinçliyim, çünkü Anadolu topraklarının bir insanıyım. Hep, ‘Bu toprağın kavalcısıyım,’ diyordum; şimdi bu hayalin gerçekleşmesine çok az kaldı.”
Kutluer, daha önce böyle bir konser verme imkânının olmadığını, römorkların üstünde ilginç bir konser deneyimi yaşayacağını tahmin ettiğini belirtti.   Anadolu kültürüne, müziğinde geniş yer veren sanatçının, Prag ’da Prag Virtüözleri Orkestrası eşliğinde doldurduğu son CD’si de “Mevlana Rumi” adını taşıyor.
Kutluer, “Anadolu’nun nefesini soluyan bir müzisyen olarak benim için ülkemin bağrında olmak büyük mutluluk; umarım bu mutluluğu birlikte paylaşırız.”

Yazarlar