Geri Dön

Kuzu güveç tarifi

Sulu et yemeklerinin en güzellerinden biri olan kuzu güveç akşam yemeklerinde sofranızı şenlendirecek.

Kuzu güveç tarifi
  • Fırında
  • 2 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 60+ dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

Yarım kilo kuzu eti
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy domates
1 orta boy patates
2 adet sivri biber
1 tane patlıcan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam maydanoz
1 su bardağı su
2 diş sarımsak
Taze kekik
Tuz

Kuzu Güveç Nasıl Yapılır?

Et ve soğanları büyük bir kaseye alın.

Üstüne doğranmış patates, patlıcan, domates, biber, sarımsak ve maydanozu ekleyin.

Ardından tuz ve domates salçasını da koyun. Tüm malzemeleri tasta iyice karıştırın.

Daha sonra karışımı güveç kabına koyun.

1 çorba kaşığı tereyağını üstüne koyduktan sonra 1 bardak suyu ilave edin.

Kabın üstünü alüminyum folyo ile örtün.

İlk önce güveci kaynayana kadar 200°C'de pişirin.

Kaynadıktan sonra ısıyı 180°C'ye düşürerek pişirmeye devam edin.

Toplam pişirme süresi 2 saat. 2 saat sonunda fırından çıkarın ve taze kekikle süsleyip servis edin.

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber