Cilt Bakımı Lazer epilasyon nedir nasıl yapılır? (Lazer epilasyon zararlı mıdır?)

Lazer epilasyon nedir nasıl yapılır? (Lazer epilasyon zararlı mıdır?)

30.03.2017 - 11:52 | Son Güncellenme:

Lazer epilasyon son dönemlerde oldukça yaygın bir uygulama olarak anılıyor. Peki, nedir bu lazer epilasyon? Nasıl yapılır? Lazer epilasyon cilde zarar verir mi? İşte uygulamayı yaptırmak isteyenler için bilmeleri gereken her şey…

Lazer epilasyon nedir nasıl yapılır (Lazer epilasyon zararlı mıdır)

Lazer epilasyon tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de oldukça yaygın bir güzellik uygulaması. Ancak bu kadar yaygın olmasına rağmen hala hakkında yeterince bilgi sahibi değiliz. Lazer epilasyon nedir? Nasıl yapılır? Cilde zarar verir mi? Ne kadar zamanda yapılır? Lazer epilasyon yaparken nelere dikkat edilmeli? Tüm bu soruların cevapları için derlediğimiz haberimizi okumadan lazer epilasyon yaptırmayın.

Lazer epilasyon nedir?
En kısa anlatımı ile vücudunuzdaki istenmeyen tüylerden kurtulmanız için kalıcı bir yol sağlayan bir güzellik uygulamasıdır.

Güzellik ve estetik merkezlerde yapılan bu uygulamada kıl kökleri lazer ışığı ile yakılması ve işlem sonunda bir daha çıkmaması hedeflenir.

Lazer epilasyon nasıl yapılır?
Lazer epilasyona gelişimini tamamlamış herkes gidebilir. Çeşitli cinsleri olan lazer makinelerinden en yaygın olanı Alexandrite ve Diode lazerdir.

Lazer epilasyon nedir nasıl yapılır (Lazer epilasyon zararlı mıdır)

Alexandrite: Uygulanacak bölge için cildin altındaki kıl köklerine etki ederek tüylerin uzamasını engeller.
Diode: Hemen hemen aynı mantık ile çalışsa da uzun dalga boyu lazer enerjisi kullandığı için koyu cilt rengine sahip olanlar için daha avantajlıdır.

Uygulamalar 4 ile 9 seansa bölünerek yapılır. Daha kalıcı bir sonuç isteyenler seansları tamamlamalıdır. Ancak hiçbir zaman %100 bir sonuç vermez. En iyi sonuç %90’dır.

Lazer epilasyon hangi cilt tipine uygulanabilir?
Genel olarak tüm cilt tiplerine uygulanabilir. Ancak koyu renk cilde sahip olanlar lazer konusunda daha az şansa sahiplerdir. Koyu renk cilt lazer ışığını absorbe ederek etkiyi azaltır. Açık renk cilde sahip olanlar ise son derece iyi sonuçlar alırlar.

Bu nedenle lazer epilasyon uygulaması yapan merkezlerde cilt rengini açan kremler önerilmektedir.

Lazer epilasyon ne zaman yapılmalıdır?
Uzmanlar genellikle kışın uygun görürler. Bunun iki sebebi vardır. Öncelikle epilasyon bölgesinin güneşten etkilenmemiş (Yanma, bronzlaşma) olması lazım ve uygulama sonrası yine direk güneşe maruz kalmaması lazım. Aksi halde ciltte kalıcı lekeler görülebilir.

İkinci neden ise uygulama sonrası bölgenin bir gün boyunca ıslanmaması, terlememesi gerekmektedir.

Lazer epilasyon acı veriri mi?
Lazer ışığı kıl köklerini yakarken derinize de ısı verir. Bu durumda özellikle genital bölgede acı oluşmaktadır. Bunun için uygulamaya girmeden önce kullanabileceğiniz uyuşturucu (lokal anestezi etkisi yaratan) kremler bulunmaktadır. Bunları kullanabilirsiniz.

Aynı zamanda uygulamayı yapacak kişinin uzmanlığından da emin olmalısınız. Yeterli bilgiye sahip olmayan biri cildinizde ciddi yanıklara neden olabilir. Bunun dışında bir zararı yoktur.

PembeNar Özel

Ameliyatsız Vajinal Estetik Mümkün Mü?

Yazarlar