Estetik Lazer tedavisini hafife almayın!

Lazer tedavisini hafife almayın!

05.02.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Lazer tedavisiyle göz kırma kusurlarından kurtulmak isteyenler, olası olumsuzluklara karşı mutlaka ayrıntılı bir sağlık taramasından geçmeliler.

Lazer tedavisini hafife almayın
Sevil Çelik

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Erbağcı, lazerle göz kırma kusurlarından kurtulmak isteyenlerin, olası olumsuzluklara karşı mutlaka ayrıntılı bir sağlık taramasından geçmesi gerektiğini söyledi.
    
Erbağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lazer operasyonu sırasında korneanın yeniden şekillendiğini, miyoplarda sivri olan korneanın düzleştirildiğini, hipermetropta ise düz olan korneanın sivrileştirildiğini
belirtti.
    
Birçok kişinin gözlüklerinden kurtulma hayali kurduğunu ancak herkesin lazer tedavisi olamayacağını ifade eden Erbağcı, "Lazer tedavisi olmak isteyen kişilerin kornea kalınlığının belirli bir düzeyde olması ve kişilerdeki göz yaşının yeterli olması gerekir" dedi.

Erbağcı, romatizmal hastalığı olanların ya da düzensiz takip edilen şeker hastalarının lazerle göz tedavisi olmaya çalışmasının, birçok olumsuzluk doğurabileceğini belirterek, şöyle konuştu:
    
"Lazerle göz kırma kusurlarından kurtulmak isteyenlerin olası
olumsuzluklara karşı mutlaka ayrıntılı bir check-up’tan geçmesi gerekiyor. Gözün yanı sıra kişilerin gözü etkileyen diğer rahatsızlıklarının da bilinmesi lazım. Operasyon öncesinde göz de iyice incelenmeli. Göz bebeği büyütülüp retina kontrol
edilmeli, kişide göz kuruluğuna ve göz tansiyonuna bakılmalı."
    
Erbağcı, göz kuruluğu olan bir kişiye lazer operasyonu uygulanamayacağını belirterek, işlem sonrasında göz kuruluğu artacağı için bu sorunu olan kişilerin daha büyük sorunlar yaşayabileceğini ifade etti.
    
Konforlu bir yaşam

    
Erbağcı, göz derecesi arttıkça lazer operasyonundan en iyi şekilde fayda görme oranının azaldığını, derece ne kadar düşükse işlemin o kadar başarılı olduğunu ifade etti.
    
İnsanların lazer operasyonu için doktora başvurduğunda, "Bu operasyon sonrasında gözüm sıfır derece olur mu?" demek yerine, "Hayatımı konforlu bir şekilde sürdürebilir miyim?" demesi gerektiğini belirten Erbağcı, operasyon sonrasında insanların gözünde küçük de olsa derece çıkabileceğini vurguladı.
    
Lazer operasyonlarında cihazların çok önemli olduğunu ve cihazların her geçen gün değişip geliştiğini belirten Erbağcı, bu işlemi gerçekleştirenlerin bilgilerini her zaman taze tutması gerektiğini vurguladı.
    
Erbağcı, lazer operasyonları konusunda insanları maceraya atmamak gerektiğini belirterek operasyonla ilgili olumsuz şartlar taşıyan kişilere bu olumsuzlukların ayrıntılı bir şekilde anlatılması gerektiğini kaydetti.
Yazarlar