Editörün Seçtikleri Let’s DEBUNK* it!

Let’s DEBUNK* it!

13.10.2015 - 15:32 | Son Güncellenme:

Yenilikçi ve inovatif yabancı markaları Türkiye'de temsil eden C79 Showroom, marka portföyine duruşuyla ön plana çıkan DEBUNK markasını ekledi.

Let’s DEBUNK* it

2014’ün son aylarında İstanbul’da kurulan marka, ScarfAce ismi ile ilk ipek eşarp koleksiyonunu sundu. Son olarak, DEBUNK olarak yeniden inşaa edilen marka, “Wear your opinion” yaklaşımı ile modadan politikaya, popüler kültürden şehir yaşamına kadar geniş bir içerik yelpazesini konu alarak; dayatılmış ya da sorgusuz kabul edilmiş günümüz modern dünyasına dair pek çok unsuru protesto etmek hedefiyle yola çıkıyor.

Haberin Devamı

DEBUNK, yeni koleksiyonu Freedom Fighter’da, Gezi ve yıllardır süre gelen, metropollerin ara sokaklarına hapsedilmek istenen protesto haraketleri başta olmak üzere tüm dünyadaki kitle hareketlerinden ilham aldı. Freedom Fighter koleksiyonu, bugün pek çok ülkede yasak olan yüzü gizleme/örtme üzerine sarkastik bir eleştiri ortaya koyuyor. (A.K.A face masking/face scarf)

Marka değişimi öncesinde, "Original ScarfAce" olarak lanse edilen koleksiyon "Dear Motivations Where Are You?" ismiyle DEBUNK koleksiyonları arasında yerini alıyor. Koleksiyondaki her tasarım, sosyal medyadan spor salonlarına kadar pek çok yerde karşımıza çıkan motivasyonel söylemleri ti’ye alıyor.

Yazarlar