Yaşam Lisede feci ölüm

Lisede feci ölüm

04.06.2010 - 00:01 | Son Güncellenme:

Anıl, dün okula gitmezse devamsızlıktan sınıfta kalacaktı. Teneffüste dışarı çıktıktan sonra koşarak yeniden derse dönmek istedi. Bu sırada kapanmakta olan demir kapı Anıl’ı ezdi

Lisede feci ölüm

İzmir Bornova’daki Seyit Şanlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 3. sınıf öğrencisi Anıl Erdem (17), ders arasında çıktığı okuluna girmek isterken, başı kapanmakta olan otomatik demir kapı ile duvar arasına sıkıştı. Kafatasında kırıklar oluşan Anıl, kurtarılamadı. Para yüzünden güvenlik görevlisinin işine son verildiği iddia edilen okulda, otomatik kapıyı açma görevini nöbetçi öğrencilerin üstlendiği ortaya çıktı.

Teneffüste çıktı
Olay dün okulda 4. derse giriş zilinin çaldığı saat 10.30 sıralarında meydana geldi. Erdem, teneffüste iddiaya göre eşofmanlarını almak için okul dışına çıktı. Ders zili çaldığında okula gelen Erdem, kapanan kapının çok az kalan aralığından içeri girmek istedi. Anıl, kapı ile duvar arasına sıkıştı. Kapıdan kurtulamayan Anıl kanlar içinde kaldı. Ege Üniversitesi Hastanesi’ne götürülen Anıl’ı yaşatmak mümkün olmadı. Kötü haber anne Ayşe ve baba Doğan Erdem ile Anıl’ın sınıf arkadaşlarını yıktı.
Anıl’ın 19.5 gün devamsızlığı olduğunu belirten arkadaşları, “Bir ders daha gelmese devamsızlıktan kalacaktı. Devamsızlık yapmaması gerekiyordu; belki koştu, telaş yaptı. Kahroluyoruz” dedi. Okul yönetimini ihmalle suçlayan öğrenciler, “Para gitmesin diye güvenlik görevlisinin işine iki hafta kadar önce son verildi. Kapıda arıza var” diye konuştu.

‘Kapıda arıza yok’
İl Milli Eğitim Müdürü Ragip Üye ise “İlk müfettiş raporumuza göre kapıda bir arıza yok. Biz de kahrolduk” dedi. İfadeleri alınan, kapı sorumlusu olan nöbetçi öğrenciler Emre K. ile Gürcan K.’nın olayın şokunda oldukları belirtildi.

Haberin Devamı

Görevli yoktu
Güvenlik görevlisinin işine para yüzünden son verildiği için, okulun demir kapısını açma kapama görevi nöbetçi öğren-cilere bırıkalmıştı. İşte o kapıya sıkışarak ölen Anıl’ın babası acı haber üzerine adeta yıkıldı.

Yazarlar