Stil Little Black Dress - Röportaj

Little Black Dress - Röportaj

16.02.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Özel günleriniz ya da günlük kıyafetleriniz!.. Herkesten daha farklı olmayı kim istemez ki? İşte yeni bir butik ile o her zaman istediğiniz küçük siyah elbiseye ve daha birçok alternatife sahip olabilirsiniz.. Seçim size kalmış.. Little Black Dress Bağdat Caddesi'nde Seçil Emeksiz ve Aslıhan Erul tarafından üniversite yıllarında kararlaştırılıp hayata geçirilen bir proje.. Butik henüz Ocak ayında açılmış olmasına rağmen birçok kişi tarafından ziyaret ediliyor.. Biz de bugün Little Black Dress'e konuk olduk, elbiseleri inceledik ve sizler için keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.. Ayrıca Little Black Dress'te elbise seçerken tamamlayıcı aksesuarlarınızı takı ve çanta gibi bulabilmenizde mümkün..

Little Black Dress - Röportaj

Öncelikle sizleri daha yakından tanıyabilir miyiz?

Haberin Devamı

Seçil Emeksiz: Yeditepe Üniversitesi’nde Moda Tasarımı eğitimi alırken tanıştık. Butik açma projemiz hep vardı ama öncesinde sektörün çeşitli alanlarında deneyim kazanıp bu arada da gözlem yaptık.

Ne kadar zamandır arkadaşsınız?

Aslıhan Erul: Üniversiteden beri arkadaşız 6-7 sene oldu.

Little Black Dress - Röportaj

İki arkadaşın bir ekip olması kolay mı? Nasıl bir deneyim bu?

Seçil Emeksiz:Eskiden gelen bir dostluğa ve güvene dayalı bir ortaklık olduğu için tabi ki çok keyifli bir deneyim. Mağazadayken ortak olduğumuzu ama kapıyı kilitleyip çıktığımız anda da dost olduğumuzu unutmuyoruz.

Butiğiniz için Bağdat Caddesi’ni seçmenizin nedeni nedir?

Seçil Emeksiz: En başta Anadolu yakasını seviyoruz. Bağdat caddesinde bu tarz konsept butiklerin eksikliğini hep hissettik. Bunu biz yapalım istedik.

Haberin Devamı

Aslıhan Erul: Genellikle konsept butiklere Galata, Nişantaşı ya da Bebek gibi lokasyonlarda rastlanıyor oysa ki Bağdat Caddesi’nde de azımsanmayacak bir talep var. Bu yakanın müşterisi de artık ‘mass market’ olarak tabir edilen kalıplaşmış hazır giyim firmalarına alternatif arıyor ve kendini daha farklı ve özel hissedeceği, uzun yıllar giyebileceği parçalara yatırım yapmak istiyor.

İlerde başka semtlerde şubeler açmayı düşünüyor musunuz?

Seçil Emeksiz:İlerisi için böyle bir planımız var.

Little Black Dress - Röportaj

Siyah elbise şüphesiz ki, biz kadınların hayat kurtarıcısı ve her kadının gardırobunda olması gereken ‘must have’ parçalardan. Peki siz, siyah elbiselerden oluşan bir butik açmaya nasıl karar verdiniz, fikir nasıl doğdu?

Seçil Emeksiz: Butik açma kararı aldıktan sonra ilk düşündüğümüz şey sıradan olmamaktı. Bir de tek bir konuda en iyi olmak istedik .

Aslıhan Erul: Kadınların tarzlarına ve vücutlarına uyan kesimi bulmak için sabırla her mağazayı dolaştığını ancak çoğu yerde hemen hemen aynı modellerle karşılaştıklarını fark ettik. Yola çıkarken bizim asıl amacımız, farklı tarz ve kesimlerdeki küçük siyah elbiseleri ulaşılabilir fiyatlarla tek bir çatı altında toplamak ve bu elbiseleri tamamlayan aksesuarlarla da bütün olarak bir konsept sunmaktı. Aldığımız olumlu tepkiler sayesinde de bunu başardığımızı düşünüyoruz.

Haberin Devamı

Ürünleri seçerken dikkat ettiğiniz özellikler nelerdir? Elbiseleri yurt içinden mi yurt dışından mı tedarik ediyorsunuz?

Seçil Emeksiz:Farklı vücut tiplerine yönelik olmalarına dikkat ediyoruz. Bir kısmı bizim tasarımımız, bir kısmını ise yurt dışından bizzat kendimiz seçip getiriyoruz.

Hangi markaların “mini siyah elbiseleri” ni daha çok beğeniyorsunuz?

Aslıhan Erul:Her daim giyilebilen zamansız ve elegan küçük siyah elbiselerin yaratıcısı Chanel başta olmak üzere, Donna Karan, Ralph Lauren, Lanvin ve Yves Saint Laurent, bu parçaya daha seksi bir yorum katan Dolce&Gabbana ve asi bir tarzla harmanlayan Alexander Wang ilk aklımıza gelen markalar.

Little Black Dress - Röportaj

Butiğinizde, mini elbiseleri kombinleyebileceğimiz ceket ve çantalar da bulunmakta. Bu parçaları nereden temin ediyorsunuz?

Seçil Emeksiz:Çanta ve tamamlayıcı aksesuarları çoğunlukla yurt dışından getiriyoruz. El yapımı olanları da sınırlı sayıda üretim yapan beğendiğimiz takı atölyelerinden temin ediyoruz. Bu sezonda altın tozundan yapılan tasarım küpe, kolye ve bilekliklerimiz var.

Haberin Devamı

Sizce moda nedir ya da ne olmalıdır?

Aslıhan Erul: Moda kişinin kendisini en aktif şekilde ifade etme biçimidir ve giyinirken kendisini olduğundan daha iyi gösterecek parçaları bütünlemesidir. Tabi bunu yaparken de sezon trendlerinden yalnızca kendisine yakışanı tercih etmeli.

Peki bir kadının dolabında “özellikle” olması gereken parçalar nelerdir?

Seçil Emeksiz: İlk olarak ofisten kokteyle, her ortamda giyilebilen bir küçük siyah elbise. Bunun dışında iyi dikim bir blazer ceket, beyaz ipek gömlek, boru paça jean pantolon, siyah klasik stilettolar ve kaliteli bir çanta her kadının gardırobunda mutlaka bulunmalıdır.

Little Black Dress - Röportaj

Moda haricinde ilgi alanınızda başka çalışmalar var mı?

Seçil Emeksiz: İlerisi için hayalim endüstriyel tasarıma tekstili karıştırarak mobilya tasarlamak. Diğer işim olan davet -organizasyon süslemeleri için geçen yaz bu tarz tasarımlar ürettirmeye başladık.

Haberin Devamı

Aslıhan Erul: Resim yaparım ileride yaptığım resimleri kumaş üzerinde desen olarak kullana bilirim kim bilir belki bir gün sergi de açarım.

Ulaşmayı amaçladığınız hedef kitleniz nedir?

Aslıhan Erul: Giyinirken özgün olmak isteyen , ticari markaların siyah elbiselerinden sıkılan her yaştaki ve bedendeki kadının, mağazamızdan mutlu bir şekilde ayrılacağını düşünüyoruz.

Seçil Emeksiz: Beden skalamızı geniş , model çeşidimizi çeşitli tutuyoruz ki gelen herkes kendine göre bir şey bulabilsin.

Son olarak butiğinize ve moda anlayışınıza göre gelecek ile ilgili planlarınızı öğrenebilir miyiz?

Aslıhan Erul:Siyah elbise ve orijinal aksesuarlar arayanların aklına gelen ilk yer olmak istiyoruz.

Röportaj; Selin Çetinkaya & İlknur Şener

Yazarlar