Yaşam Lodos batıyı teslim aldı

Lodos batıyı teslim aldı

03.01.2010 - 00:09 | Son Güncellenme:

Yurdun büyük bölümünde etkili olan şiddetli lodos yaşamı olumsuz etkiledi. Deniz ulaşımı aksarken, devrilen ağaçlar ve cami minareleri maddi hasara yol açtı, bir kişi hayatını kaybetti...

Lodos batıyı teslim aldı

İSTANBUL: Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy, Bostancı-Kabataş, Kartal-Yalova, Kabataş-Adalar-Bostancı hatlarındaki deniz otobüsü seferleri şiddetli lodos nedeniyle gerçekleştirilemedi. Bostancı-Adalar, Kabataş-Adalar ve Eskihisar-Topçular hatlarında da vapur seferleri yapılamadı.
KARABÜK: İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde bulunan 60 yıllık sedir ağacı Ömer Lütfü Özaytaç Caddesi’ne devrildi, yaklaşık 3 saat ulaşım aksadı. Yenice ilçesinde Özal Mahallesi Camii’nin alüminyumdan yapıldığı bildirilen 30 metre yüksekliğindeki minaresinin yaklaşık 15 metrelik kısmı yola devrildi. Can kaybı olmadı.
KONYA: Akşehir ilçesinde Altunkalem Mahallesi’nde bulunan Yeni Doğan Camii’nin minaresinin tepesinde bulunan alem uçtu. Şans eseri yaralanan olmadı. Ereğli ilçesinde şiddetli lodos nedeniyle bir evin çatısının uçması sonucu 12 yaşındaki çocuk yaralandı.
AYDIN: Kuşadası’nda öğle saatlerinde kısa süren dolunun ardından başlayan ve saatteki hızı 60 kilometre olan lodos, yaşamı felç etti. Birçok balıkçı teknesi ağlarını denizde bırakmak zorunda kaldı. Balıkçı barınağı denizin yükselmesi nedeniyle sular altında kaldı. Didim’de fırtına nedeniyle tekneler Taşburun’daki balıkçı limanına sığındı. Denizde dev dalgalar oluştu. Altınkum sahil şeridinde bulunan çay bahçelerini de su bastı.
YALOVA: Çok sayıda yük gemisi, Yalova sahillerine demir attı. İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi (İDO) de Yalova-Pendik, Yalova-Yenikapı, Yalova-Kartal ve Eskihisar-Topçular arasındaki seferlerini iptal etti.
ÇANAKKALE: Lapseki-Gelibolu ile Geyikli-Bozcaada araba vapuru ve Çanakkale-Bozcaada deniz otobüsü seferleri yapılamadı.
MUĞLA: Bodrum’da Turgutreis-Akyarlar yolu dalgalar nedeniyle sular altında kalırken, küçük balıkçı tekneleri karaya oturdu. Açık denizde dalga yüksekliği 5 metreye ulaştı, çok sayıda gemi rotasını değiştirip koylara sığındı.
TEKİRDAĞ: Avşa, Marmara Adası ve Erdek feribot seferleri iptal edildi. Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi’nde seyreden 31 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker Şarköy sahillerine sığındı.
KASTAMONU: Yük gemileri ve Karadeniz’de Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı projesi için fizibilite çalışması yapan Piri Reis Araştırma Gemisi ile balıkçı tekneleri İnebolu Limanı’na sığındı. 4 yük gemisi de yoluna devam edemedi.
BURSA: İnegöl’de bir halı sahanın brandası şiddetli lodos nedeniyle uçarak 4 çocuğun üzerine düştü. Çocuklar yara almadan kurtuldu. Bir evin uçan çatısı da 50 metre uzaklıkta 3 aracın üzerine düşerek hasara neden oldu.
RİZE: Rize’de 6 katlı Yüce Apartmanı’nın çatısı uçarak yan taraftaki iki katlı bir binanın üzerine düştü. Sacdan yapılan çatı daha sonra caddenin üzerinden geçen elektrik tellerine takılarak havada asılı kaldı.Bir başka binanın uçan çatısı 11 araca zarar verdi.

Haberin Devamı

Lodos batıyı teslim aldı

İZMİR
Şiddetli lodos nedeniyle denizin taşması sonucu Kordon’u su bastı. Kentte vapur seferleri iptal edildi, bazı evlerin çatıları uçtu. Karaburun ilçesinde bir akaryakıt istasyonunun çatısı, akaryakıt pompalarının üzerine yıkıldı. Gültepe semtinde 3 katlı evin sac levha çatısı uçarak elektrik direğine takıldı. Ev boşaltılırken, emniyet ekipleri sokağın bir bölümünü güvenlik şeridine aldı. Karşıyaka’da lodosun etkisiyle kabaran deniz caddeleri nehre çevirdi, sahildeki çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

Lodos batıyı teslim aldı

ÇANKIRI

Lodos batıyı teslim aldı

ANKARA
Ankara’da Belediyeler Birliği’nin Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan binasının iç çatı bölümü fırtınanın etkisiyle uçtu. Birçok bölgede ağaçlar araçların üzerine devrildi. Ümitköy’de Büyükşehir Belediyesi’nin billboardları 3 aracın üzerine devrilerek hasar görmesine neden oldu. Akyurt ilçesinde 1981’de yapılan Büğdüz Camii’nin 42 metre yükseklikteki minaresi yıkıldı. Caminin üzerine ve avlusuna yıkılan minare paniğe neden oldu.

Yazarlar