Geri Dön

Lokum tarifi

Lokum nasıl yapılır diyorsanız aslında cevabı çok basit. Sadece 5 ana malzeme gerektiren lokum tarifi ile herkesi kendinize hayran bırakacaksınız. Türk mutfağının en önemli tatlılarından biri olan lokum nasıl yapılır merak ediyorsanız işte lokum tarifi

Lokum tarifi
  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 40 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 40 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

1 litre süt
1.5 bardak şeker
2 bardak un
100 gram tereyağı
2 paket vanilya
Lokum tarifi üzeri için malzemeler
Hindistan cevizi
Ceviz
Fındık

Lokum Nasıl Yapılır?

1. Derin bir tencerede un, süt ve şekeri kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
2. Kaynadıktan sonra ocaktan alın.
3. İçine tereyağı ve vanilyayı ekleyin ve mikser yardımıyla 10 dakika çırpın.
4. Lokum tarifi için yapmış olduğunuz muhallebiyi bir tepsiye dökün ve kaşıkla her yere eşit gelecek şekilde yayın.
5. Buzdolabında bir gece bekletin.
6. Ertesi gün muhallebiyi kare şeklinde kesin ve her kareyi elinizde bir kere yuvarlayın.
7. Yuvarladığınız lokumları servis tabağına alın ve üzerlerine hindistan cevizi ve fındık ve ceviz serpin.

İşte lokum tarifini yapması bu kadar basit!

Afiyet olsun!

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber