Kültür Sanat Londra’da Şen kahkaha

Londra’da Şen kahkaha

05.11.2010 - 22:37 | Son Güncellenme:

Londra Türk Film Festivali, Çağan Irmak’ın “Prensesin Uykusu” filminin dünya prömiyeriyle başladı. Geceye, “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” alan Şener Şen’in esprileri damgasını vurdu

Londra’da Şen kahkaha

Londra Türk Film Festivali, yönetmen Çağan Irmak’ın yeni filmi “Prensesin Uykusu”nun dünya prömiyeriyle başladı. Yapımcılığını Most Production’un üstlendiği filmin dünya prömiyeri, Londra’nın uluslararası galalara ev sahipliği yapan salonlarıyla ünlü Leicester Meydanı’ndaki Empire West End sinemasında gerçekleştirildi. Galaya Çağan Irmak, filmin baş oyuncularından Çağlar Sorumlu, Sevinç Erbulak, Alican Yücesoy ve Genco Erkal yapımcı Mustafa ve eşi Gül Oğuz da katıldı.
Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz, Turizm ve Tanıtma müşaviri İrfan Önal festival direktörü Vedide Kaymak’ın izlediği gösterimde, aralarında Giorgio Stock (Disney Television Avrupa Başkanı), Andrew Jetkins (Universal Music Başkan Yardımcı) ve Andrew Aherne (Disney - Karakter Sesleri Bölüm Başkanı) gibi önemli konukların da bulunduğu izleyiciler, filmi ayakta alkışladı.
1300 koltuk kapasiteli sinema salonu dolduran İngiliz ve Türk sinemaseverler, filmi beğeniyle izlediklerini belirterek övgüler yağdırdı.
Türkiye’de 19 Kasım’da gösterime girecek olan filmde, sıradan görünen ama aslında rengarenk karakterlere sahip bir grup insanın birlik olup kaderlerini değiştirme çabaları hayatın tam içinden anlatılıyor. Irmak, karakterleri arasında çizgi film kahramanlarının da olduğu filmin diğer filmlerinden neden farklı olduğuna ilişkin bir soruya “Bu sefer ‘gülümseten’ bir film yapmak istedim” yanıtını verdi.
Yapımcı Mustafa Oğuz, filmlerinin Londra’da gösterilmesinden çok mutlu olduklarını belirterek, “1976’da burada öğrenciyken, wbir Türk filminin oynadığını görseydim herhalde çok şaşırırdım.” dedi.
Festivale katılan ve geceye damgasını vuran oyuncu Şener Şen’e yaşam boyu başarı ödülü verildi. Esprili konuşmasıyla izleyicileri kahkaha boğan sanatçı, sevenleri tarafından dakikalarca alkışlandı.

Festival 15 gün sürecek
18 Kasım’a kadar devam edecek festivalde, Golden Wings Digitürk Dijital Dağıtım Ödülü de sahibini buldu. Semih Kaplanoğlu’nun “Bal” filmi Golden Wings heykelciğinin yanı sıra 30 bin sterlin değerindeki dağıtım kontratı ile ödüllendirildi.
Festivalde Semih Kaplanoğlu’nun “Yumurta” ve “Süt”ü, Ferzan Özpetek’in “Serseri Mayınlar” ve Kadir Balcı’nın “Turkuaz” filmleri de yer alacak. Uzun metrajlı belgeseller arasında “Müezzin” ve “Yedek Memleket” gibi yapımlar var.

Haberin Devamı

Londra’da Şen kahkaha

Şener Şen ve Çağan Irmak galada büyük ilgi gördü ve alkış aldı.

İngilizcesiyle güldürdü
Şener Şen “Yaşam Boyu Başarı Ödülünü” Türkiye’ nin Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz’den aldı ve kısa bir konuşma yaptı. Şen, konuşmaların İngilizce yapıldığını belirterek, “Kusura bakmayın ben Türkçe konuşacağım. Bu da ilginç geldi bana. Salonun çoğunluğu Türk değil mi” dedi. Festival Direktörü Vedide Kaymak’ın “Salondaki Türkler İngilizce biliyor ama İngilizler Türkçe bilmiyor” sözleriüzerine de Şen “Neyse zararı yok. Bu vesileyle aranızda olmaktan onur duyuyorum. 16. yılını tamamlayan bu etkinlikte aranızda olmaktan çok mutluyum. Şimdi Türkçe konuşmamı telafi edeceğim, İngilizcem pek yok. Ama ortaokuldan hatırladığım birkaç cümle var” diye konuştu. Şen o cümleleri söyleyince salondakiler kahkahaya boğuldu.