Stil Londra Moda Haftası 2012 vol.3

Londra Moda Haftası 2012 vol.3

24.09.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Son günlerine yaklaşan Londra Moda Haftası tüm hızı ve enerjisiyle sürerken biz de büyük bir heyecanla takip etmeye devam ediyoruz. Önümüzdeki İlkbahar-Yaz sezonu için olmazsa olmaz parçaları, gardırobumuzda olması gerekenleri, en son trend haberlerini New York moda haftasından sonra Londra’dan öğreniyoruz.

Londra Moda Haftası 2012 vol.3

Londra Moda Haftası 2012 vol.3

Haberin Devamı

Vivienne Westwood

Sıradışı tarzıyla her zaman dikkatleri üstüne çekebilmeyi başarmış ünlü modacı Vivienne Westwood, 2013 İlkbahar – Yaz için de farklılığını yansıtmayı başarıyor. Renk paletinin oldukça geniş bir yelpazeye sahip olması yazı çok hareketli ve canlı geçirmemizi sağlayacak cinsten. Kırmızıya ve uçuk tonlara bolca yer veren tasarımcı, desenleri ve kombine ettiği parçalarıyla Pin-Up kızı tarzını yakalamamıza yardımcı oluyor. Ekose ve çizgili desenin yaygın olarak yer verildiği koleksiyonda aksesuarlara da yer veriliyor. Özellikle şapka, eşarp ve gözlüklerin 1960’lardan taşıdığı esintilerle hem kadınsı bir stile bürünüyor hem de eskilere tatlı bir geri gönüş yapmış oluyoruz. Boyundan bağlı eşarplar, kadınsı hatları belli eden belden bağlı kemerler, kedi gözlükleri en çok dikkat çeken aksesuarlar arasında. Vivienne Westwood 2013’de renkli mi renkli, 1960’ların ruhunu hissettiren, şeker tadında bir yaza merhaba diyor.

Haberin Devamı

Londra Moda Haftası 2012 vol.3

Acne

Esin kaynağı olarak Neil Young – Wrecking Ball şarkısından faydalanan tasarımcı, bir tişörtünde ilham aldığı şeyi “Music” yazarak açık olarak belli ediyor. Bununla birlikte ritim duygusunu öne çıkaran çizgili renkli, kareli ve dikdörtgenli desenler ile çokca karşılaşıyoruz. Koleksiyonda yer alan uzun etekler, pantolon ceket takımlar, etek ve tişört ikilileri tekdüzelikten çıkartıp, çok çeşitli bir dünyaya giriş yapmamızı sağlıyor. Cesur kombinlerle karşımıza çıkan Acne, bu yaz tercihini spor ve günlük şıklıktan yana kullanıyor. Siz de bu şıklığın kadınıysanız, mutlaka koleksiyondan bir kaç parça ile önümüzdeki yaza giriş yapmalısınız.

Londra Moda Haftası 2012 vol.3

House of Holland

2013 yazı için rengarenk, capcanlı desenelerle karşımıza çıkan Henry Holland, bizlere yazın çok güzel geçeceğini haber veriyor sanki! Her rengin ve her desenin bulunduğu koleksiyonda çiçekler, ebruli tadında iç içe geçmiş renkler ve geometrik, dama ve petek desenleri her kesimden kadına hitap eden bir koleksiyon oluşunun göstergesi adeta. Geçen sezondan alışkın oluğumuz sıcak yaz günlerinde rahatlığa ve şıklığa aynı anda sahip olmak isteyenlerin tercihi uzun, ayak bileği boyundaki elbiseler bu sezonda da yerini almışa benziyor. Genellikle mor ve sarı üzerine çalşmış tasarımcı, salaş bir tarzı benimsemiş gözüküyorsa da, salaşken de şık olabileceğinizin ipuçlarını veriyor.

Haberin Devamı

Londra Moda Haftası 2012 vol.3

Daks

Daks’ın 2013 yaz koleksiyonunda sade, abartıdan ve karmaşadan uzak kıyafetlerle geçirilmesi istenen bir yaz havası mevcut. Minimal çizgisi, uçuk ve pastel renkleriyle sakin bir yaz geçirileceğinin haberini vermek istiyor gibi. Tercih edilen ince kumaşlar seçilen hafif renklerle bir bütünlük oluşturuyor. Diğer modacılarında sıkca kullandığı ince kemer ve ekose desene burada da karşımıza sade bir şekilde çıkıyor. Şıklığın minimalist sadeliğinden ve hafifliğinden kopamayanlara tavsiyemiz; mutlaka Daks’a bir göz atın!

Londra Moda Haftası 2012 vol.3

Fashion East

Renkli, parlak, eğlenceli... 2013 yazının Fashion East’i için bu üç sıfatı kullanırsak yeteri kadar net bir şekilde açıklamış oluruz. Birbirine geçmiş desenler, parlak kumaşlar, leopar ve zebra desenleri, yok yok bu koleksiyonda! Abartılı desenlerin ve kumaşların bol bulunduğu kreasyonu metalik ve altın renkler tamamlıyor. Cesur ve bir o kadar da karışık kombinlerin yapıldığı, içinden geldiği gibi giyinmiş, ‘bu etek bu tişörtle olmaz” gibi sert dayatmaların olmadığı görünümünü veren, 1990’lardan esintiler taşıyan bir koleksiyon olmuş bizce. Renkli ve heyecanlı kişiliklerin bu koleksiyon için çok uygun olduğunu düşünüyor, cesaretinizi göstermek istemeniz halinde bu parçalardan mutlaka almanız gerektiğini düşünüyoruz.

Yazarlar