Yaşam Londralı Türklerin ‘amca’sına içkili, müzikli veda

Londralı Türklerin ‘amca’sına içkili, müzikli veda

22.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

İngiltere’de ilk defa canlı opera ve tiyatroyu restorana taşıyan Kıbrıslı Türk işadamı Reşat Niyazi’nin ölümü, Londra’daki Türk toplumunda derin üzüntü yarattı.

Londralı Türklerin ‘amca’sına içkili,  müzikli veda

Karaciğer rahatsızlığı nedeniyle 66 yaşında hayatını kaybeden Niyazi, dini törenin ardından müzikli, içkili bir törenle Londralı dostlarına veda edecek.
Yardımseverliği ve cömertliğiyle gönüllerde taht kuran Londralı Türklerin “amca”sı, Reşat Niyazi, kişiliğine uygun bir törenle Londralı dostlarına veda edecek. Ailesinden edinilen bilgiye göre, Niyazi’nin, “Ben ölünce arkamdan kimse üzülmesin, herkes gülüp eğlensin” şeklindeki vasiyeti gereği veda töreni içkili, yemekli ve klasik müzikli olacak.
Renkli kişiliği, antika araba merakı, eğitime ve çevreye verdiği önemle tanınan Niyazi’nin naaşı, bugün Londra’daki Süleymaniye Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra Covent Garden’daki restoranı Sarastro Restaurant’ın önüne getirilecek. İşadamının cenazesi burada çok sevdiği müzik ve içki eşliğinde yolcu edilecek. Cenaze, çarşamba günü Kıbrıs’a gönderilecek, perşembe günü toprağa verilecek.

Yazarlar