Editörün Seçtikleri Longines Record Koleksiyonu

Longines Record Koleksiyonu

11.07.2018 - 13:21 | Son Güncellenme:

Bu yıl 185. Yaş gününü kutlayan Longines, yeni “Record” koleksiyonunu da görücüye çıkarıyor.

Longines Record Koleksiyonu

Saint-Imier merkezli şirketin el değmemiş saatçilik gelenekleriyle tasarlanan bu otomatik saatler, klasik şıklıkla asaleti bir araya getiriyor ve markanın amiral gemisi olmaya aday oluyor.
Mekanizmasında eşsiz özelliklere sahip tek kristal silikon pandül barındıran sıra dışı saat bu konuda tartışma kabul etmiyor. Record koleksiyonuna ait tüm modeller İsviçre Resmi Hassasiyet Test Enstitüsü (COSC) tarafından "hassasiyet" onayı alarak Longines için bir ilke imza attı.

Haberin Devamı

Yeni Record koleksiyonuyla Longines'nin temel değerleri olan zamansız şıklık ve mükemmeliyet bir kez daha bir araya geliyor. Bu modellerin markanın gelecekteki başarılı ürünleri arasına girmesini sağlayacak olan özelliği gelenek ve yenilikçilikle arasında kurduğu bağlantı.

Longines'nin saatçilik konusundaki uzmanlığını gösteren ve sembolü haline gelen bu klasik koleksiyonun hırslı görüntüsünün altındaysa olağanüstü bir kalbi var. Bu kalp saatin düzenleyici öğesi olan pandül. Balansa bağlanmış şekilde dengede salınım yaparak temel amacını gerçekleştiriyor:

Olağanüstü bir düzende çalışıyor. Manyetizma, sıcaklık değişimleri, yıpranma ve aşınmaya rağmen (yıl boyu yüz milyonlarca "nefes") kusursuz bir şekilde çalışmaya devam ediyor. Yüksek kesinlik ve uzun ömürlülüğün artması için Longines en iyi mekanizmalarına standart sıcaklık değişimlerinden, manyetik alandan ve atmosfer basıncından etkilenmeyen ve paslanmayan hafif ve dayanıklı bir materyal olan tek kristal silikon pandül eklemeye karar verdi. Bu yüksek teknolojili kalp, en saf saatçilik gelenekleriyle üretilmiş saatin içine yerleştirildi!

Haberin Devamı

Böylesi bir mükemmellik tasdiklenmeyi hak ediyor. Record koleksiyonunun tamamı yüksek kesinliğiyle COSC'un "hassasiyet" sertifikasını almaya hak kazandı. Otomatik kalibreyle donatılmış modeller, bu bağımsız kuruluş tarafından teker teker test ediliyor ve kadranlarına CHRONOMETER etiketi damgalanıyor. Bu önemli değerin de eklenmesiyle birlikte, "hassasiyeti" onaylanmış bu bu modeller özgün ve sıra dışı saatler haline geliyor.

Dört farklı boyutuyla (26, 30, 38.5 ve40 mm), Record koleksiyonu hem kadınlar (7 farklı kadran) hem de erkekler (6 kadran) için tasarlanmış. Tüm modeller 3 ibreli/tarih göstergeli ve kadınlar için çelik kasalı veya pırlanta mıhlamalı çelik kasalı iki kadranlı olmak üzere çelik kordon ya da timsah derisi kayışla tamamlanmış.

Yazarlar