Yaşam Maaşını çalan hırsızı kovalarken öldürüldü

Maaşını çalan hırsızı kovalarken öldürüldü

09.01.2010 - 00:52 | Son Güncellenme:

Patronlarını gasp eden saldırganın maaşlarını çaldığını gören iki işçi, hırsızın peşine düştü. Film gibi takibin sonunda soyguncu, iki gün önce baba olan Hüseyin Balcan’ı silahla öldürdü

Maaşını çalan hırsızı kovalarken öldürüldü

İkitelli’de mobilyacının parasını gasp eden kar maskeli ve silahlı soyguncu, kendisini kovalayan işyeri çalışanlarından Hüseyin Balcan’ı (30) kurşunlayarak öldürdü. Yakınları, Hüseyin Balcan’ın önceki gün baba olduğunu söyledi.
Özgül Mobilya’nın sahibi İrfan Özgür, dün işçilere dağıtmak üzere bankadan çektiği 30 bin lira ile saat 14.00 sıralarında işyerinin bulunduğu Masko Çorapçılar Sitesi’ne geldi. Soyguncu, Mercedes marka otomobilinden inen İrfan Özgür’ün karşısına geçti. Belindeki tabancayı çıkaran soyguncu, Özgür’den para dolu çantayı aldı. Silah tehdidiyle çantayı alan soyguncu, bir taksiye binerek kaçtı.
Bu sırada olayı gören işyeri çalışanlarından Hüseyin Balcan ile Azerbaycanlı Oruç Aliyev (30), hemen dışarı çıkarak kapı önündeki işyerine ait kamyona koştu. İşçiler kamyonla, dükkân sahibi İrfan Özgür ise kendi otomobiliyle gaspçının peşine düştü. Başakşehir 14. Cadde’ye gelindiğinde kamyon ticari taksiyi sıkıştırdı. Taksiden inen gaspçı para dolu çantayı atarak kamyona doğru ateş etti. İrfan Özgür yerdeki çantayı alırken, kaçan gaspçının tabancasından çıkan kurşun, kamyonu kullanan Balcan’a isabet etti.
Balcan olay yerinde hayatını kaybetti. Oruç Aliyev ise hareket halindeki kamyondan atladığı sırada yaralandı. İşyeri sahibi İrfan Özgür, “Kar maskeli şahıs çantamı istedi. Vermeyince silahını çıkardı. Bunun üzerine çantayı bıraktım” dedi.
Kaçan gaspçının 25-30 yaşlarında, 170-175 santim boylarında ve kumral olduğu, üzerinde kırmızı polar veya mont, altında eşofman bulunduğu belirlendi.


Doğum yapan eşine doktor haber verdi
Yakınları Hüseyin Balcan’ın eşi Cemile Balcan’ın dün öğlen saatlerinde İstanbul Hospital Hastanesi’nde bir kız çocuğu dünyaya getirdiğini söyledi. Beş yaşındaki Beyza’nın da babası olan Balcan, 5 yıldır Özgür Mobilya’da şoför olarak çalışıyordu. 4 kardeşin en küçüğü olan Balcan’ın eşine ölüm haberini vermek için eve doktor çağrıldı.

Yazarlar