Editörün Seçtikleri Mafya çocuklar

Mafya çocuklar

27.03.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Mafya çocuklar

Mafya çocuklar

Arkansas'ta 5 kişi öldüren iki miniğin üzerinden 10 adet silah çıktı. Bir kamyonette 3 bin mermi saklayan minikler idamla yargılanabilecek

ABD'nin Arkansas eyaletinin Jonesboro kentinde, geçen salı günü okul arkadaşlarının üzerine ateş açarak bir öğretmen ve 4 öğrenciyi öldüren iki çocuğun elinde gerçek bir cephane olduğu ortaya çıktı.
Küçük yaştan beri babasıyla atış talimi yaptığı öğrenilen 11 yaşındaki Andrew Golden adındaki minik katilin dedesi, torununun kendisinden yedi adet silah çaldığını itiraf etti. Polis verilerine dayanarak yapılan açıklamada, Andrew Golden ve Mitchell Johnson (13) adlı saldırgan çocukların üzerinde 3 adet av tüfeği, biri Smith - Wesson marka 38 kalibrelik, biri Ruger 357 Magnum, ikisi Derringers marka olmak üzere olmak üzere 5 tabanca ve iki yarı otomatik silah olmak üzere toplam 10 adet silah bulunduğu kaydedildi. Saldırının düzenlendiği okulun yakınında bulunan bir kamyonette de 3 bin adet mermi ele geçirildi.

Arkansas eyaletinde silah ruhsatı için 21 yaşın şart olduğunu kaydeden yetkililer, buna rağmen küçüklerin silah edinmesinin yasal olduğunu belirtirken, minik Johnson ve Golden, önceki gün yargıç önüne çıkarıldı.
Savcı Brent Davis, suçun bir federal lise olan Westside Ortaokulu'nda işlenmesi nedeniyle, iki miniğin çocuk mahkemesinde değil, federal mahkemede "adam öldürmek" suçuyla yargılanacaklarını açıklamıştı. Böylece Arkansas eyalet yasalarına göre sadece çocuk mahkemesinde yargılanabilecek iki minik için, idam da dahil çok ağır cezalar gündeme gelecek. İdam cezası verilmesi halinde, cezanın infazı için miniklerin 18 yaşını doldurmaları beklenecek. Daha hafif bir karar çıkarsa, iki katil 18 yaşında serbest kalabilecek.

İki çocuk tarafından düzenlenen kanlı saldırı, çocukların neden bu kadar şiddet yanlısı olmaya başladıklarına ilişkin tartışmaları da gündeme getirdi.
Soruna yanıt arayanlardan Psikolog Carol Freeman, "Günümüzde çocuklar para, uyuşturucu, alkol ve silahlara rahatça ulaşabiliyor. Çocukların elinde bu tür kanlı eylemler için her türlü fırsat var" diye konuştu. Psikiatrist Robert T.M. Phillips de, bu tür olaylarının, evde şiddet uygulanması ve genel olarak söylemlerin kabalaşması gibi toplumda gözlenen çöküşten kaynaklandığını ileri sürdü. Arizonalı öğretmen Eileen Shiff ise, ebeveynleri eve pek uğramayan çocukları kast ederek, "Ebeveynlerine ulaşamayan çocuklar silahlara kolayca ulaşıyor ve çözümü şiddette görüyor" dedi.
ABD'de yapılan istatistiklere göre, her yıl 10 - 15 bin kişi gençlerin işlediği cinayetlerin kurbanı oluyor.

ABD'nin Cleveland kentindeki bir kreşte, dört yaşındaki bir erkek çocuğu dolu bir tabancayla yakalandı. Kreş yetkilileri, ikinci kez tabancayla yakalandığını belirttikleri adı açıklanmayan çocuğu "zeki ve parlak, ama silah tutkunu bir minik" olarak tanımladı. Miniğin belinde yakalanan dokuz milimetrelik tabancada, biri namluda diğerleri şarjörde olmak üzere 14 kurşun bulundu.

YİNE ABD'nin Teksas eyaletinde bir lise öğrencisi, önceki gün sabah 08.00 sıralarında cebinden çıkardığı jiletle vücudunun değişik yerlerini kesmeye başladı. Çılgın genç, kendisini görerek durdurmaya çalışan iki bayan öğretmeni üç öğretmenini jiletle yaraladıktan sonra intihar etmek istedi. Diğer görevcliler tarafından yakalanan çocuk ve üç öğretmen hastaneye kaldırıldı.

ÇOCUK ve gençler arasında patlama gösteren intihar ve cinayet salgınının son ve belki de en hazin örneği önceki gün Güney Kore'de gerçekleşti.
Başkent Seul'de 15 yaşlarındaki dört kız, dört arkadaşlarının daha bulunduğu, bir gökdelenin 20. katında bulunan bir evde toplandı. Diğer arkadaşlarıyla ailevi sorunlarını tartışmaya başlayan dört genç kız birden konuşmayı keserek pencereye yöneldi. El ele tutuşan dört arkadaş, kendilerini boşluğa bıraktı.
60 metreden yere çakılan gençkızlar can verirken, kızlardan birinin bıraktığı 6 sayfalık 'veda mektubunda', babasının çok içki içmesi de dahil aile sorunlarından bunaldığını yazması intiharlarının nedeni konusunda çarpıcı bir ipucu verdi. Ölen kızlardan birinin de, arkadaşının çağrı cihazına intihar edeceğini belirten bir mesaj bıraktığı öğrenildi.



Yazarlar