Tatil Magic Ice ile kutuplara gitmek isteyen parmak kaldırsın!

Magic Ice ile kutuplara gitmek isteyen parmak kaldırsın!

22.06.2011 - 17:35 | Son Güncellenme:

Karneler alındı, sınavlar sona erdi ve sıcak yaz günleri geldi. Şimdi hem eğlence hem de serinleme zamanı. İstanbul’un ortasında Forum İstanbul AVM’de yer alan Magic Ice® buz müzesi öğrencilere eğlenceli bir yaz tatili başlangıcı sunuyor.

Magic Ice ile kutuplara gitmek isteyen parmak kaldırsın

Uzun bir eğitim öğretim döneminin ardından karnelerini alarak tatile giren öğrenciler için hem sosyal ve sanatsal bir aktivite olanağı sunan hemde serinlemenin en farklı deneyimi olan Buz Müzesi, yeni sanat eserleri ve yeni düzenlemeleriyle yaz tatilinin en güzel anlarının yaşandığı yerlerin başında geliyor.

Haberin Devamı

Belge alan tüm öğrenciler, dünyanın ılıman iklimdeki ilk ve tek buz müzesi Magic Ice®’a 3 Temmuz’a kadar girişte %50 indirim hakkı elde ediyor. Ayrıca öğrencilerin ebeveynlerine de buzdan sanat yaratabilecekleri heykeltıraşlık kursu %50 indirimli sunuluyor.

Magic Ice®’dan Hediye Alternatifleri Kültür ve eğlencenin birleşimi Magic Ice®, karne hediyesi olarak çocuğuna ne alacağına karar veremeyen ailelere içinde birbirinden çeşitli alternatifler sunuyor. Müze içerisinde yer alan mağazada kullanabilecekleri %10 indirim kuponu ile mutluluğu garanti ediyor.

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılı içinde, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirdiği protokolle 10.000’den fazla öğrenciyi ücretsiz ağırlayan Magic Ice® Buz Müzesi, ziyaretçilerine “Eskimo” kıyafetlerini anımsatan kıyafetler vererek -5 derece olan müzede rahatça dolaşabilmelerini sağlıyor.

Haberin Devamı

Magic Ice® (Buz Müzesi) Hakkında Magic Ice® (Buz Müzesi), Norveçli Lofoten Trading firması tarafından Forum İstanbul Alışveriş Merkezi içinde 2010 yılında tamamlanmış bir projedir. Özel bir soğutma sistemi ile inşa edilen Buz Müzesi, büyüklük ve yıl boyu açık kalabilme gibi özelliklerinden ötürü tüm benzerlerinden ayrılmaktadır. Ayrıca sıcak iklimli bir ülkede gerçekleştirilen bir proje olması da Buz Müzesi’nin ayrıcalıklı konumunu destekleyen bir özelliğidir.

Magic Ice® projesi 1.412 metrekarelik bir alan üzerinde kurulmuştur; bu alanın yaklaşık 700 metrekaresi özel soğutmalı kapalı alanı oluşturmaktadır. Ayrıca sinema salonu, fuaye, hediyelik eşya satış alanı ve Norveç lezzetlerinin yer aldığı kafe de buz müzesini bir kutup deneyim merkezi olmanın ötesine taşımaktadır. Magic Ice®, dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul’da başta Türk ailelerine, ayrıca yerli ve yabancı turistlere kutuplara gitmeden bir kutup macerası yaşama fırsatını sunuyor.

Kutup deneyim merkezi olan Magic Ice® ziyaretçilerini Eskimo giysilerini andıran soğuktan korunma kıyafetleri ile karşılıyor. Buz Müzesi’nin konseptinde İskandinav kültürünü yansıtan 3 ana tema olan Viking Dünyası, Norveç doğası ve buzdan eserler yer almaktadır. Bu eserler oluşturulurken İsveç’in Jukkasjärvi bölgesinde yer alan Torne

Haberin Devamı

Nehrinden 70 ton “mavi buz” getirilmiş olup, geriye kalan 300 ton buz ve kar ihtiyacı üretimi Türkiye’de gerçekleştirilmiştir. Dünyada ilk kez uygulanan bir teknik ile işlenen buz, ek bir yüzey kaplaması ile sıcağa ve el ısısına dayanıklı hale getirilmiştir.

Magic Ice®, sadece kar ve buzdan imal edilen heykeller, duvarlar ve tünellerden oluşturulmuştur. Dünyada eşi benzeri olmayan 8 metrelik buz gemisi de Magic Ice®’de sergilenmektedir. Farklı deneyimlerin yaşanmasını sağlayan ürünleri ile de dikkat çeken Magic Ice®, buz bardak, tabak, kase, buzdan logo üretimlerini kendi ekipmanlarıyla tesislerinde üretmektedir..

23 Nisan 2010 yılında faaliyetlerine başlayan Magic Ice®, bu döneme kadar takım çalışmalarının öneminin vurgulandığı etkinlikleri ön plana alarak, buz heykeltıraşlık kursları, workshopların yanı sıra sosyal yardım projelerine destek vermiştir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol ile 1 yıl süresince 10.000’den fazla öğrenci ücretsiz olarak Buz Müzesi’ni ziyaret etmiştir.

Haberin Devamı

Çocukların gelişimini her zaman ön planda tutan Magic Ice®, bu gelişime katkı sağlayabilmek amacıyla da birçok aktiviteler gerçekleştirmektedir.