Yaşam Marmaris alev alev

Marmaris alev alev

15.08.2010 - 00:09 | Son Güncellenme:

Muğla’nın Marmaris ilçesinde çıkan yangın korku ve panik yarattı. Amfitiyatro, çok sayıda otel ve villanın bulunduğu tepede başlayan yangın 1 saatte söndürüldü

Marmaris alev alev

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, amfiyatro ile çok sayıda villa ve otelin bulunduğu Höyük Tepesi’nde, çıkan yangın paniğe neden oldu. Makilik bölgede başlayan ve kısa sürede ormanlık alan sıçrayan yangın, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle bir saatte söndürüldü. Yangında, 5 dönümlük alan zarar gördü.
Marmaris Mezarlığı ile Amfitiyatro’nun yanındaki alana dökülen molozlar arasındaki söndürülmeden bırakılan bir madde, bugün saat 17.30 sıralarında, makilik alandaki kuru otları tutuşturdu. Kısa sürede rüzgârın da etkisiyle büyüyen alevler, Höyük Tepesi’ndeki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alana sıçradı.

Duvarlar zarar gördü
Çevredekilerin ihbarı üzerine Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 4 helikopter ve 1 uçak ile havadan, 4 arazöz ve 63 orman işçisiyle karadan alevlere müdahale edildi. Marmaris ve Armutalan belediyelerine ait 7 itfaiye aracı da söndürme çamlışmalarına destek verdi.
Alevlerin Höyük Tepesi’ndeki otel ve villara yaklaşması paniğe neden oldu. Bazı turistler otellerinden çıkarak, korku dolu gözlerle söndürme çalışmalarını izledi. Alevlerin tepedeki dev Türk Bayrağı’na ve Marmaris Mezarlığı’na ulaşmaması için sürekli havadan helikopterle su döküldü. Alevler az da olsa amfitiyatronun ormana bakan bölümündeki duvarlarına zarar verdi. Yangın, yaklaşık bir saatte söndürüldü.

Haberin Devamı

Marmaris alev alev

Yaklaşık bir saatte kontrol altına alınan yangın amfitiyatronun duvarlarına zarar verdi.

5 dönüm yandı
Marmaris Orman İşletme Müdürü Enver Demirci, yaklaşık 3 dönümü maki, 2 dönümü de ormanlık olmak üzere toplam 5 dönüm alanın zarar gördüğünü söyledi. Polis, yangına sebebiyet veren molozları döken kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Yazarlar