Sağlıklı Beslenme Mart ayında ne yenir?

Mart ayında ne yenir?

04.03.2019 - 11:29 | Son Güncellenme:

Mart ayının giriş yapmasıyla birlikte, Mart ayında ne yenir sorusu sorulmaya başlandı. Mevsiminde yetişen sebze ve meyvelerle beslenmek istiyorsanız Mart ayında ne yenir sorusunun cevabını bilmeniz gerekir. İşte Mart ayında ne yenir sorusunun cevapları…

Mart ayında ne yenir

Mart ayında ne yenir sorusunun cevabını merak edenler, genellikle meyve ve sebzeleri mevsiminde tüketmeyi seven insanlar tarafından çok fazla sorulur. Sağlıklı beslenmek içinse mevsiminde yetişen sebze ve meyvelerle beslenmek şarttır. Sizde eğer aylara göre beslenme şekillerini merak ediyorsanız ve Mart ayında ne yenir sorularını sormaya başladıysanız, sizler için araştırmış olduğumuz Mart ayında ne yenir sorusunun cevaplarını dikkatlice incelemenizi ve uygulamanızı tavsiye ediyoruz.

Haberin Devamı

İşte Mart ayında ne yenir sorusunun cevapları…

Mart ayında hangi sebzeler tüketilmeli?

Sağlıklı beslenmek ve yaptığımız yemeklerin lezzetli olmasını istiyorsak mevsiminde yetişen sebzeleri seçmeliyiz. Ancak Mart ayında yenmesi gereken sebzeleri henüz bilmiyorsanız ve hangi sebzeler yenir diye soruyorsanız cevabınızı geciktirmeden verelim.

Mart ayı sebzeleri: Pırasa, karnabahar, kereviz, havuç, ıspanak, brokoli, turp (beyaz, kırmızı, siyah), lahana, kırmızı lahana, pancar, kuşkonmaz, bakla, enginar, yabani yöresel otlar. (hindiba, ısırgan otu vb.)

Mart ayında hangi meyveler tüketilmeli?

Mart ayında tüketilmesi gereken sebzelerin yanında nisan ayında tüketilmesi gereken meyveler de önemli bir yer tutar. Mart ayında tüketilmesi gereken meyvelerin ne olduğunu bilmiyorsanız, gelin birlikte göz atalım…

Haberin Devamı

Mart ayı meyveleri: Portakal, muz (yerli muz), avokado, çağla ve limon.

Mart ayında hangi balıklar tüketilmeli?

Besin besin değeri oldukça yüksek, vitamin ve mineral açıdan zengin olan balığın, özellikle de balık yağının kalp hastalıklarından psikolojik rahatsızlıklara kadar birçok hastalığa iyi geldiği belirtilirken, balıkların türlerine göre lezzetleri de değişse de, hangi balığın hangi ay tüketildiği de lezzeti etkilediği ifade ediliyor. Bizde faydalarından maksimum oranda faydalanmanız açısından hem de lezzetini doya doya alabilmeniz açısından sizlere nisan ayında tüketilmesi gereken balıkları açıklayacağız.

Mart ayı balıkları: Kalkan, levrek, mezgit, uskumru, gümüş, izmarit, kefal, tekir, kaya balığı ve mersin.

Yazarlar