Tatil Mart kedileri

Mart kedileri

18.03.2010 - 13:09 | Son Güncellenme:

Ünlü çizer Selçuk Demirel'in gravür teknikle boyadığı kediler, Onmara Atölye Galeri'de.

Mart kedileri

1987 yılında Metis yayınlarından çıkan ve 15 Kedi deseninden oluşan “Pürtelaş” kitapçığının sunumunda ‘Çizmekten, boyamaktan yorulduğumu hissettiğim sıralar ara verip dinlenmek için kedi resimleri çizip boyadım hep. Belki de gizliden tembelliğe övgüydü yaptığım..." diyen ünlü çizerimiz Selçuk Demirel sanatseverlerin karşısına bu defa Onmara Atölye Galeri ile ortaklaşa geliştirdiği gravür kedileri projesi ile çıkıyor.

Haberin Devamı

Demirel, 1991 yılında Paris’te Ecole des Loisir/ Pastel Yayınlarından çıkan “Regards de Chats” adı altında topladığı kedi desenlerini, 1998 yılında Yapı Kredi yayınlarında “Kağıttan Kediler” adı altında yayınladı. Bu kitabın birçok baskısı yapıldı. 2006 yılında da Metis yayınlarından “Başka Kediler” çıktı. 2009 yılının son günlerinde ise; Selçuk Demirel’in kedileri bu sefer Pasabahçe’nin bardak, vazo ve karafları üzerinde dolaşmaya çıktılar.

20 Mart-20 Nisan 2010 tarihleri arasinda görülebilecek son sergisinde, öncelikle Selçuk Demirel’in atölyede tasarladığı ve doğrudan gravür tekniğinin gereklerini yerine getirerek metal plakalar üzerine çizdigi desenler yer almaktadır. Bunlara, atölyenin direktörü sanatçı Nurten Deniz’in teknik katkıları ile kağıt üzerindeki kedi desenlerinin metal plakalar üzerine taşınması ile hazırlanan eserler eşlik etmektedir.

Haberin Devamı

Her bir desenin kalıplara tek tek boya verilerek oluşturulduğu sergide 25 adet gravür eser bulunmaktadır. Baskıların her biri 30 adetle sınırlandırılmış olup; Selçuk Demirel tarafından numaralanarak imzalanmıştır.

Yer : Onmara Atölye Galeri
Başlangıç Tarihi : 20 Mart 2010 - Cumartesi
Bitiş Tarihi : 20 Nisan 2010 - Salı

Mart kedileri