Yaşam Mayoyu kim kaldırdı?

Mayoyu kim kaldırdı?

13.08.2008 - 01:24 | Son Güncellenme:

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bir mağazada asılı bulunan mayolu reklam tabelasının, Saadet Partisi yöneticilerinin tepkisi üzerine, AKP’li Edremit Belediyesi’nin uyarısıyla kaldırıldığı iddia edildi.

Mayoyu kim kaldırdı

Edremit Belediyesi Zabıta Amiri Tahsin Başaran, “Tabelayla ilgili sayısız şikâyet gelince, işyeri sahibini ikaz ettik, mayolu tabela kaldırıldı” dedi. AKP’li Belediye Başkanı Yunus Bozbey ise tabelanın reklam ve ilan vergisinin işyeri sahibince fazla bulunduğu gerekçesiyle kaldırıldığını söyledi. 

Mağazadan açıklama yok
Tabela, üzerindeki mayolu kadın fotoğrafı silinerek bir gün sonra tekrar asıldı. Mağazadan, konuyla ilgili açıklama yapılmadı.
Saadet Partisi Edremit İlçe Başkan Yardımcısı İzzet Şengül, 10 gün önce yerel gazetelerde yayımlanan açıklamasında, “Mahkeme Camisi’ne 40 metre mesafedeki mağazanın mayolu reklam tabelasına, AKP’li belediyenin nasıl izin verdiğine anlam veremiyorum” demişti. 

Esnaf tepki gösterdi
Şengül, ahlâkı bozduğunu ileri sürdüğü tabelanın kaldırılmasını istemişti.
İddiaya göre, Belediye Başkanı Bozbey bu haber üzerine zabıta ekiplerini bu mağazaya göndererek, tabelanın kaldırılmasını istedi. İşyeri sahibi Mustafa Ataköy de tabelayı kaldırdı.
Çarşı esnafı ve Edremitliler, tabelanın kaldırılmasına tepki gösterdi. Edremitli emekli esnaf Erol Güneş, şunları söyledi:
“Burası turistik bir ilçe. İnsanlar sokakta şortla, tişörtle dolaşıyor. Bir iç giyim mağazasındaki tabela bazı normal olmayan insanları bu kadar rahatsız ediyorsa, sokakta gezen açık insanlar hakkında ne düşünüyorlar? Bunun adı mahalle baskısı. Baskıyı Saadet Parti’liler yaptı, AKP’li Belediye Başkanı uyguladı.”

Yazarlar