Herkese merhabaaaa;

Henüz deneyimleme fırsatı bulduğum Kaya koruğu turşusundan bahsetmek istiyorum. Meğer ne faydalı ne güzel bir şeymiş. Geç farketmiş olmamız çok üzücü. Faydaları saymakla bitmiyor kısaca bahsedecek olursam;
-Troid, Guatr hastalığı tedavisinde,
-Yeşil yaprakları ezilip zeytinyağı ile karıştırılğında merhem özelliği alarak cilt tedavisinde,
-Mide ekşimesi, ülser tedavisinde,
-Egzamada,
-Karaciğer, safra kesesi, bağırsak tedavisinde ve daha bir çok alanda mucizevi etkiye sahipmiş.

Doğanın bize sunduğu güzelliklerden böylesine geç haberdar olmak büyük eksiklik.

En kısa zamanda turşusu için kolları sıvayacağım. Bakalım becerebilecek miyim :) Siz de gördüğünüz yerde mutlaka yiyin veya yapmaya çalışın.

Kaya koruğu turşusu;
Kaya kabuklarını ayıklayıp yıkayın.
Suyu kaynatın ve yarısının içine tuzu ekleyerek karıştırın.
Kavanoza tuzlu suyu koyun, yıkadığınız ve 4 parçaya böldüğünüz limonu, kabuklarını soyup doğradığınız sarımsakları ilave edin.
Ayıkladığınız kaya koruklarını kavanozun içine bastırarak yerleştirin ve kenara ayırdığınız kaynar suyu kavanozun ağzına gelecek kadar ilave edin.
1-1,5 hafta kadar sararması için bekleyin.
Sarımsak, zeytinyağı ve isteğe göre sirke ile servis yapın.

Instagramdan beni takip edebilirsiniz

@blogizistan;

Sevgilerimle;

  • Not; Bu yazı tıbbi tavsiye niteliği taşımaz ve bu bilgiler hastalığı tedavi edici değildir. Hastalığınız varsa doktorunuza danışınız.