Bira Mayası Maskesi

Her cilt tipine uygun Bira Mayası Maskesi ile sizleri tanıştırayım :)

Aslında problemli ciltlerin özellikle akneye meyilli ve egzamalı ciltlerin bile rahatlıkla kullanabileceği harika bir maske.

İçerisinde beta glukan ve enzimler ile cilt üzerindeki alkali yapıyı destekler, 5.5 pH seviyesini dengeler. Ciltteki sivilceye neden olan bakterileri yok edip, cildi bebek gibi yapar.

Malzemeler:
- 20 gr toz bira mayası
- 60 ml ılık süt

Toz bira mayasını ılık süt ile karışırıp macun kıvamına getirin ve cildinize uygulayın ve 5-6 dakika bekletin. Hatta, sabırlı davranıp 20 dakika kadar bekletirseniz, etkisi çok daha güzel olacaktır. Cildin, sebum dediğimiz, koruyucu bir tabakası var ve bira mayası ile birleştiğinde; içlerindeki faydalı maddeler birbirleri ile kaynaşır ve etkileşime girerek çılgın bir şeye dönüşür. Bu nedenle, biraz daha uzun tutmanızda hiçbir sakınca yok.

Malzemeleri karıştırdıktan sonra çok sulu bir kıvam elde ederseniz, biraz daha bira mayası ekleyebilirsiniz; çünkü, maskenin kıvamının çok sulu olmaması gerekiyor. Karışımı, homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. İçinde, tortu kalmaması önemli.

Karışımı bir fırça yardımıyla yüzünüze sürün. 20 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın. Bu maskeyi, cildinizin problemine göre haftada 2-3 kez uygulayabilirsiniz. Cilt probleminiz yoksa bile; cildi pürüzsüzleştirmek, gözenekleri sıkılaştırmak, akne lekelerinin görünümünü azaltmak ve aktif akneleri söndürmek için kullanabilirsiniz. Bu maske, her cilt tipinin kullanımına uygundur; kolay kızaran hassas bir cildiniz varsa, uygulamadan önce küçük bir bölge üzerinde denemenizi öneririm. Herhangi bir tahriş olmadığını anladıktan sonra devam edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Diğer özellikleri:
- Cildi pürüzsüzleştirir.
- Gözenekleri sıkılaştırır.
- Akne lekelerinin görünümünü azaltır.
- Aktif akneleri kurutur.