Tekrarlayan İdrar Yolu Enfeksiyonları

İdrar torbası veya idrar yolu enfeksiyonları Esherichia Coli (E.Coli) olarak bilinen bir çeşit gram negatif mikroorganizmadır. Bu bakteri idrar yolunun iç çeperine batan iğne gibi çıkıntılara sahiptir. Bu çıkıntılar idrar yoluna yapıştığı için idrarımız bu mikropları dışarıya atamamaktadır. Ve enfeksiyon büyük bir hızla yayılmaktadır. İnsan vücudunda normalde çok az bir miktar bu mikroorganizma bulunmakla bereber problem bu mikroorganizmanın hijyenik olmayan koşullar nedeni ile üriner sisteme bulaşması ile meydana gelmektedir.

Haberin Devamı

Kadınlarda bakteri vajinal bölgeye girer ve daha sonra idrar yollarından mesaneye ulaşır ve idrar yolu enfeksiyonu belirtileri başlar. Bu çok ızdırap verici bir period olabilir ve mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir.

Mesane enfeksiyonuna neden olabilecek bir diğer neden de böbrek taşlarıdır. Eğer böbrek taşınız var ise sürekli tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonuna sahip olma şansınız da yüksektir. Bunun nedeni ise bu taşlar idrar yolunun arada tıkanmasına sebebiyet verir. İdrar yolunda inflamasyon oluşur. Ve bu durum idrar yolları enfeksiyonuna yol açar.

Bağışıklık sistemininin baskılanması da idrar yolu enfeksiyonuna hassas bir zemin hazırlar.

Diabet hastalarında da çok sık üriner sistem enfeksiyonu görülmektedir.

Üriner sisteme takılan kateterler de enfeksiyon oluşumuna etki edebilir.

Cinsel temasla enfeksiyon bulaşır.

İdrar yolu enfeksiyonlarında, E.Coli kadar yaygın olmamakla beraber erkek partner tarafından Clamidya adlı mikroorganizmanın bulaşması ile de üriner sistem enfeksiyonu oluşur.

Üriner sistem enfeksiyonlarında ilk olarak bir uzmana danışılmalıdır.

Uzmanlar tarafından genellikle tedavi protokolüne uygun bir antibiyotik ile tedavi edilir.

Bununla beraber sık görülen idrar yolları enfeksiyonlarında nikroorganizma antibiyotiğe direnç gösterebilir.

Çok sık tekrar eden idrar yolu enfeksiyonlarında alternatif tedavi olarak D-Mannose kullanılmaktadır. D- Mannose antibiotik değildir. D-Mannose E.Coli mikroorganizmasını mıknatıs gibi kendine çeker. Bakteri idrar yolu duvarını bırakır ve D-Mannose'a yapışır. Bol su içilerek idrar yolu ile atılır.

Haberin Devamı

D-Mannose, ticari olarak satılmakla birlikte;huş ve kayın ağacı dallarında ve yapraklarında bulunmaktadır. Huş ağacı çayı veya suyu enfeksiyon esnasında içmek sizi rahatlatacaktır.

Mutlu, huzurlu, sağlıklı günlerde buluşmak üzere...