Biraz Abartmıyor muyuz?

Makyaj nedir sizce? Kendini güzel hissetmek mi, kusurları örtmek mi, olduğundan daha güzel göstermek mi yoksa olan güzelliği vurgulamak mı? Sizin gerekçeniz ne makyaj yaparken? Belki farklı bir nedeniniz var. Herkes bir nedenle yola çıkıp, kendince bir şeyler yapıyor. Ama son yıllarda makyaj alışkanlıklarında ve yapan sayısında belirgin bir artışın olduğu aşikar.

İşte şu günlerde neredeyse herkes makyaj yapıyor gibi geliyor. Bu yanlış bir şey değil, tabi yapsın ama yerine zamanına uygun yapsın değil mi? Açılan kozmetik mağazaları yaptıkları büyük indirimlerle kuyruklar oluşturuyor. Sosyal medya aracılığıyla hayatımıza girenler ise bu alınan kozmetik ürünlerinin nasıl kullanılması gerektiğini anlatıyor. Peki buraya kadar her şey yolunda fakat biraz abartmıyor muyuz?

Haberin Devamı

Bir keresinde, bir arkadaşım "her gün o kadar çok makyaj yapıyorum ve o kadar çok ürün kullanıyorum ki, bir davete veya düğüne gitsem ne makyaj yapacağımı bilmiyorum” demişti. Ki bu insan öyle koyu farlar süren, üst üste fondöten uygulayan bir insan değildi. Günlük makyajına özenen her kadın gibi o da makyajını yapıyordu. Ama artan ürün çeşitleri ve markaları ile biraz da zorunda kalıyoruz aslında. Her şeyden biraz süreyim diyorsun, bakmışsın ful makyaj yapmışsın, doğallık çok uzaklarda.

Demem o ki, biraz sakinleşmemiz lazım. Cildi rahat bırakmak lazım. Yüzümüzü fazla yormadan, gerektiği zaman ve doğru yerde uygulamamız lazım şu makyajı. Özellikle, bu sıcaklarda cildinizin nefes almaya ve hafifliğe ihtiyacı var. Ufak dokunuşlarla bunu başarabilirsiniz. Örneğin; gözlerinizi ortaya çıkartacak bir rimel ile canlı tonlardaki bir ruj sizi hem güzel hem doğal hissettirecektir.