Kış mevsiminde soğuyan havayla iyice kuruyan ve yıpranan cildinizi doğal güzellik kürleriyle şımartın.

Eczacı Selen Esener 12 yıldır maskeler yapıyor. Uyguladığı tüm maskeleri bir deftere not etti. O defterde yaklaşık bin tane maske tarifi biriktirdi. İçlerinden en memnun kaldıklarını Instagram’da (@eczacigozuylee) paylaşmaya başladı ve iki yılda yarım milyona yakın takipçisi oldu. Instagram ve YouTube’da paylaştığı kürlerinden, en iyi geri dönüşler aldığı mevsime özel güzellik ve bakım reçetelerini Esener ile konuştuk.

Haberin Devamı

Doğal güzellik kürleri

Saçlarınız için nem kürü:

Soğuk havalarda saçlarınız daha çok yıpranıyor ve dökülüyor. Saçlarınızın daha sağlıklı ve daha gür olması için bu kürden yararlanabilirsiniz.

İçindekiler:

- 3 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
- 8 damla sedir yağı
- 8 damla ylang ylang yağı
- 3 damla nane yağı
- 3 damla lavanta yağı

Yapılışı:

Tüm malzemeleri karıştırıp koyu renkli cam şişeye koyun. Karışımı saçınıza sürüp boneyle kapatın. 1-2 saat bekledikten sonra yıkayabilirsiniz. Dökülmeniz çoksa bu kürden haftada üç kereye kadar yararlanabilirsiniz.

Kış serumu:

Kışın cildinizi nemlendirecek ve kırışıklıklarınıza iyi gelecek bu kış serumu tarifinden her gece kreminizi sürmeden önce yararlanabilirsiniz.

İçindekiler:

- 2 yemek kaşığı aloe vera jel
- 1 yemek kaşığı argan yağı
- 1 tatlı kaşığı paçuli yağı
- 1 tatlı kaşığı gliserin

Yapılışı:

Malzemeleri karıştırıp koyu renkli cam şişeye koyun. Karışımı bitene kadar kullanabilirsiniz. Gözünüze gelmemesine dikkat edin.

Muzlu kış maskesi

Cilt bakım rutininde haftada 1-2 kere maske uygulamak cildin sağlıklı kalması için gerekli.

Kışın cildimiz çok kuruduğu ve pul pul döküldüğü için maske yapmak özellikle önem taşıyor.

Tüm maskeleri uygulamadan önce bir alerji testi yapmayı ihmal etmeyin. Bunun için cildinizde küçük bir bölgeye bir miktar maskeden sürüp, yarım saat bekledikten sonra herhangi bir reaksiyon oluşup oluşmadığına bakın.

İçindekiler:

- Yarım muz
- 1 adet yumurtanın akı

Yapılışı:

Yarım muz ve 1 adet yumurta akını iyice karıştırın veya blenderdan geçirin. Muzun kabuğuna yakın kısmını da bıçakla sıyırıp karışıma eklemeyi unutmayın. Maskeyi yüzünüze sürdükten sonra 15 dakika kadar bekletip yıkayabilirsiniz. Maskeden sonra tonik ve nemlendiricinizi sürmeyi ihmal etmeyin.

Haberin Devamı

Bu maskeyi haftada en fazla iki kere uygulayabilirsiniz.

Avokadolu kış maskesi

Avokado kışın kuruyan ve pul pul dökülen cildinizi nemlendirmede çok faydalı onun için kış maskelerinde genellikle tercih edilen bir meyve.

İçindekiler:

- 1 adet avokado
- 1 yumurta sarısı
- Yarım çay kaşığı tarçın

Yapılışı:

Tüm malzemeleri karıştırın veya blenderdan geçirin. Maskeyi yüzünüze sürüp 20 dakika bekleyin. Ardından yıkayıp tonik ve nemlendiricinizi sürün. Maskeyi haftada bir, en fazla 2 kere uygulayabilirsiniz.