Kültür Sanat Metroda, müzede kısa film festivali

Metroda, müzede kısa film festivali

20.05.2009 - 11:21 | Son Güncellenme:

Art by Change Ultra Short Film Festival 22 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında filmleri ilk kez sinema salonlarından sokaklara taşıyacak.

Metroda, müzede kısa film festivali

Organizasyonu Türk imzası taşıyan ve 14 ülkede 64 şehirde gerçekleşecek uluslararası kısa film festivalinin ev sahipliğini bu kez metrolar, otobüsler, trenler, alışveriş merkezleri, müzeler, sanat galerileri ve havaalanları yapacak. Festivale 6’sı Türk, toplam 18 ülkeden 31 film katılacak. Kısa filmler çok yakında şehrin her yerinde…

Haberin Devamı

Türkiye’nin de aralarında olduğu dünyanın en önemli metropolleri 22 Mayıs – 3 Haziran 2009 tarihleri arasında ilginç bir kısa film festivaline ev sahipliği yapacak. Aynı anda 14 ülkede, 64 şehirde gerçekleşecek ART BY CHANCE Ultra Short Film Festival, 2 hafta boyunca dünya filmlerini milyonlarla buluşturacak. Bu global festivalin en can alıcı noktası ise filmlerin film salonları yerine şehrin dört bir yanına yayılan dijital ekranlarda gösterilecek olması. Şehir sakinlerini günlük yolculuklarında yakalayacak ve onları ansızın sanatla buluşturacak olan ART BY CHANCE, metropol insanların monotonunu zengin içerikli bir festivalle kıracak. Dünyanın en geniş kitleye ulaşan sanat etkinliği olarak sinemayı sokak sanatına dönüştürecek olan Art By Chance şehirde sosyal yaşam merkezlerinde, alışveriş merkezlerinde,metrolarda,havalimanlarında ve daha birçok noktada karşımıza çıkacak.Festivalde 6’sı Türk toplam 18 ülkeden 31 film var. Türkiye’den seçilen filmler “Mustafa Alkan, 8 in the morning ; Eren Izbul,roboshko ; Abdulbaki Yavuz,Dogma; Süleyman Yılmaz, No More Overlap; Baran Selcuk, Reaching Spots”

Haberin Devamı

Türkiye’nin yanı sıra seçilen diğer ülkeler arasında Almanya, Japonya, Hollanda, Fransa, Polonya, Sri Lanka, Avusturya, Endonezya, Sırbistan, Katar, İspanya, Kanada, İngiltere, Romanya, Norveç ve Tayland var.

Türkiye ile birlikte aynı anda Amerika, İngiltere, İtalya, Fransa, Almanya, Hollanda, Kanada, Belçika, Hindistan, Polonya, Portekiz ve Katar’da olmak üzere 64 şehirde düzenlenecek ve 15 binden fazla ekranda gösterilecek olan ART BY CHANCE, kısa filmleri salonlardan yaşamın içindeki dijital ekranlara taşıyarak sinemayı ilk kez sokak sanatına dönüştürecek. Gösterimde olacak festival filmleri ise, dünyanın dört bir yanından gelen binlerce kurmaca, belgesel, animasyon ve video art film başvuruları arasından uluslararası bir jüri tarafından seçilmiş 20 eserden oluşuyor. Her biri 30 sn süren filmlerin ana teması ise her anlamda “yolculuk”. 37 farklı ülkeden yüzlerce katılım gerçekleşen festivalde ön eleme sonrası jüri değerlendirmesinin ardından seçilen filmler 22 Mayıs’tan itibaren dünya metropollerinde aynı anda gösterilecek. Katılan ülkeler arasınd Türkiye, Amerila, Kanada, İtalya, Almanya, Arjantin, Avusturya, İspanya, İngiltere, Katar, Romanya, Polonya, Sırbistan, Endonezya, Bosna Hersek, Japonya,Fransa, İrlanda, Tayland, Hindistan, Hollanda, Makedonya, Bulgaristan, Trinidad ve Tobago, Danimarka, Güney Kore, Macaristan, Avustralya, İsrail, Norveç, Pakistan, Mısır, Peru ve Tunus bulunuyor.

Haberin Devamı

Dünyanın en geniş kitleye ulaşan kısa film festivali olan ART BY CHANCE kısa film yaratıcılarına dünyanın dört bir yanında kalabalık bir izleyici ile buluşma şansı verirken, metropol insanın günlük koşuşturmasına da sanat katacak. Her kesimden, her yaştan, her milletten insana ulaşacak olan bu festival “izleyicilerine” hiçbir çaba sarf etmeden, ücret ödemeden ve “aniden” sanatla karşılaşmanın hazzını yaşatacak.

ART BY CHANCE, İstanbul’da Babylon, Hillside City Club’lar, Akmerkez, İstinye Park, City’s Nişantaşı, Capitol, Kanyon, Astoria, Atatürk Havalimanı, Metro Taksim-Levent hattı, Meydan Alışveriş Merkezi, Doğuş Power Center, Capacity Alışveriş Merkezi ve Sabiha Gökçen Havalimanı’nda; Antalya’da Antalya Havalimanı’nda; İzmir’de Agora Alışveriş Merkezi ve İzmir Havalimanı’nda; Eskişehir’de Espark Alışveriş Merkezi’nde Next Generation Media ekranlarında ve daha birçok sosyal mekanda karşımıza çıkacak.

Haberin Devamı

Uluslararası jüri , Patrical Beckmann-Wells, Kees Brienen, Ivan Clark, Amyra Bunyard’ve Ümit Ünal’dan oluşuyor.Film Roman ve DreamWorks gibi şirketlerde yöneticilik görevinde bulunan Patricia Beckmann-Wells şu anda Walt Disney Animasyon Stüdyoları’nda global anlamda sosyal ve okul ilişkilerinden sorumlu yönetici görevini sürdürüyor ve dünya üzerindeki festivalleri ve okulları gezerek en etkili artistik yetenekleri arıyor. Kees Brienan uzun yıllar International Documentary Filmfestival Amsterdam’da, son 3 yıldır da Uluslararası Rotterdam Film Festivali’nde küratörlük görevini sürdürüyor ve tutkulu bir yönetmen olarak ilk uzun metrajlı filmini yapmaya hazırlanıyor. Disney ve HSI London gibi yerlere drama, belgesel ve reklam yapımcılığı yapan Amyra Bunyard şu sıralar İngiltere’nin en büyük out of home networklerinden birinde prodüktör olarak çalışıyor. Ümit Ünal, ilk filmi 9’u 2001 yılında yazdı ve yönetti. 9, 2003 yılı Yabancı Film Oscar’ı için Türkiye’nin adayı seçildi ve çeşitli festivallerde ödüller aldı. 2004 yılında senaryosunu yazdığı Anlat İstanbul adlı filmi 4 farklı yönetmenle birlikte yönetti. 2007’de Ara; 2008’de Gölgesizler filmlerinin senaryosunu yazdı ve yönetti. Ivan Clark reklamcılık kariyerine İngiltere’nin en önemli ulusal kanallarından biri olan ITV’de başladı. Ardından J Walter Thompson, AMS, MediaCom ve Optimad’da kariyerine devam etti. Ivan Ekim 2005’de Digital Out Of Home’un artan önemine cevap veren Kinetic Worldwide ekibine katıldı. Ivan Clark şu anda Kinetic’de dijital ve yaratıcı çözümler yöneticisi olarak görev yapıyor.

Haberin Devamı

ART BY CHANCE FILM FESTIVAL’ın dünyada gösterimde olacağı diğer şehirler ise şöyle:

(Şehirler artmaya devam etmektedir)

ALMANYA: Düsseldorf, Leipzig, Bonn, Fürth, Plauen
BELÇİKA: Bruxelles
İNGİLTERE: London, Glasgow, Birmingham, Leeds, Cardiff, Nottingham, Bristol, Sheffield, Liverpool, Manchester, Edinburgh, Bradford Hertfordshire, Salford, Suffolk, Aberdeen, Lancashire, South Yorkshire, Blackburn, Surrey, Chester, Gloucester, Luton, Norwich, Southhampton, Uxbridge, Belfast
FRANSA: Paris
HİNDİSTAN: Mumbai, Bangalore, Delhi, Pune
HOLLANDA: Amsterdam
İTALYA: Rimini, Milano M., Cesena, Ravenna, Riccione
KANADA: Calgary, Ottawa, Toronto
KATAR: Doha
AMERİKA: Orlando, Atlanta, Chicago, Milwaukee, Los Angeles
POLONYA: Varşova
PORTEKİZ: Lisbon
ENDONEZYA

Festival bölümleri için tıklayın Diğer seçilen filmler:

-Sam Moorman Barnett, Religious Experience-US
-Markus Haertel, Glock Glock- Germany
- Eckhard Kruse, Fastest Way- Germany
-Lukas Thiele, rundezvous- Germany
-Takayuki Akachi, Flashback - Japan
-Alberto Angelini, i-LID- Netherlands
-Supradya Aursudkij, Emotional-Thailand
-Johnathan Bendor, Lightspeed Ideas-Spain
-Mattias Cantzler,100km/h, 100 photos/ 4h 28 min. (direzione Cristoforo Colombo)-Norway
-Juan Gama de Cossio, Travel Your Own Way-Spain
-Ounouri Damien, Away from Nedjma-France
- Blanka Wanda Filipcow, Everyday Life- Poland
- Amila Galappatthi, Journey of Life- Sri Lanka
-Sonny Gumelar, Leaving- Indonesia
-Kostic Jovana,The Walk of My Life, Serbia
-Dana Kasdorf,Around The World, Germany
- Clemens Kogler, fleischlandschaften- Austria
-Tubomi Koukou,Shiver in the Evening Ocean Air-Japan
-Ana Lagator,Dreaming-Serbia
-Omar Khalifa, Alleine Nadal,the kidnap-Qatar
-Gokhan Okur,Home- Turkey
-Badelita Alexandru Petru, Back to where I used to Be me-Romania
-Tim Piotrowski,Run!-Germany
- Pablo Martinez, Miguel Espin, Oscar Seoane,Walkers-Spain
- Daniel Coss, Niall Staines, Murphy’s Journey- UK
-Francis Theberge,24hrs in Montreal (in 30secs!)-Canada