Bebek Meyveli pirinç lapası 6 ay ve sonrası

Meyveli pirinç lapası 6 ay ve sonrası

14.10.2015 - 09:57 | Son Güncellenme:

Bebek beslenmesinde farklı ve sağlıklı tarifler

Meyveli pirinç lapası  6 ay ve sonrası

Malzemeler

Haberin Devamı

½ çay bardağı pirinç (esmer pirinç tercih edilebilir)

1 su bardağı su

2 kayısı

½ elma (tatlı)

Arzu edilirse 1 çorba kaşığı yoğurt

Hazırlanışı

İyi yıkanmış pirinç su ile haşlanır. Pirinç yumuşadığında ocaktan indirilerek soğumaya bırakılır. Soğumuş pirincin içine cam rendede rendelenmiş elma ve kayısı ilave edilir. Karıştırılır. Arzu edilirse bu karışıma 1 çorba kaşığı yoğurt ilave edilebilir.

Not: Esmer (kepekli prinç) daha bol su ile daha uzun süre haşlanmalıdır. Daha geç yumuşar.

Dr. Mahir Gülcan’ın notu

Pirinç, karbonhidratların iyi bir kaynağıdır. Ayrıca porotein, kalsiyum, B1,B2 vitaminleri ve az da olsa A ve C vitaminlerini içermektedir.

Ayrıca niasin, fosfor, demir gibi besleyici ve vücut için gerekli elementleri içermektedir. Pirinç alerjik olmayan bir gıda maddesidir. Gluten içermemesi de özellikle çölyak hastaları ve glüten intoleransı olana hastalar için vazgeçilmez bir besin kaynağıdır.

Glisemik indeksi sofra şekerine göre daha düşüktür ve bu da özellikle obesite ve şeker hastalığı riski olan çocuklar için önemlidir. Pirincin işlenmemiş hali olan çeltiğin en dış tabakası soyulduğunda ortaya kepekli pirinç çıkar.

Bu kepek tabakası, vücut için gerekli olan B1,B2,B6,PP, E ve F vitaminleri ile potasyum, fosfor, kalsiyum ve flor gibi elementleri içerir. Bu nedenle kepekli pirinç kullanmak sindirim işlemini kolaylaştırır, kan şekerini kontrol ederek kolesterolü düşürür.

Ayrıca bu lapaya eklenen kayısı da çocuklarımızın sağlığı için ekstra fayda sağlar. En çok besin lifi içeren meyveler arasında yer alan kayısı hem kabızlığı önlemek hem de kabızlığın tedavisi için önemli bir meyvedir.

Haberin Devamı

www.kidsgourmet.com.tr

Yazarlar