Yaşam Mezrada katliam: 6 ölü, 7 yaralı!

Mezrada katliam: 6 ölü, 7 yaralı!

22.07.2009 - 01:34 | Son Güncellenme:

Elazığ’da akli dengesi bozuk olduğu öne sürülen Haşim Yüksel (50), 2 oğluyla birlikte yıllardır küs olduğu kardeşinin evine kurşun yağdırdı

Mezrada katliam: 6 ölü, 7 yaralı

Elazığ’ın Baskil ilçesine bağlı Karaali köyünün 15 haneli Buhan mezrası dün sabah katliama sahne oldu. Akli dengesi bozuk olduğu iddia edilen Haşim Yüksel (50), 2 oğlu ile birlikte yıllardır küs olduğu kerdeşinin evine kurşun yağdırdı. Saldırıda 6 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı.
Haşim Yükselen (50), saat 06.30’da oğulları Metin (26) ve N. (17) ile birlikte pompalı tüfeklerle dehşet saçtı.
Görgü tanıklarının anlattığına göre; Haşim Yükselen oğullarıyla birlikte yıllardır küs olduğu kardeşi Mehmet Yükselen’in evine yöneldi. Evin önünde yengesi Emine Yükselen’i öldüren Haşim Yükselen, yaraladığı kardeşi Mehmet Yükselen’in de öldüğünü zannederek bırakıp, yakındaki kayısı bahçesine yöneldi. Baba ile 2 oğlu burada pompalı tüfeklerle bahçede bulunanlara rastlara ateş ettikten sonra dağlık alana kaçtı. Bahçede çalışan İbrahim Esendemir (80), oğlu İzzet Esendemir (35) ve torunu Samet Sis (12) ile evinin önünde vurulan Emine Yükselen olay yerinde öldü. Ağır yaralanan Nafiye Coşkun ile oğlu Mustafa Coşkun (28) da kaldırıldıkları Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Saldırıda yaralanan Mehmet Hanefi Çoşkun (24), Orhan Çoşkun (61), Mehmet Yükselen (49), Kenan Sürekli (27) Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde, adları öğrenilemeyen 3 yaralı ise Elazığ Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Jandarma kaçan baba ile 2 oğlunun yakalanması için operasyon başlattı. Haşim Yükselen’in oğlu N.Y. (14) de jandarma tarafından gözaltına alındı.
Elazığ Valisi Muammer Muşmal, “Zanlıların akli dengesinin yerinde olmadığı söyleniyor. Baba köylülere bazen ‘Siz bizi öldüreceksiniz, siz bizi öldürmeden biz sizi öldüreceğiz’ gibi şeyler söylüyormuş” dedi.
Saldırıda ağabeyinin eşi Nafiye Çoşkun ile yeğeni Mustafa Coşkun’u kaybeden Rifai Coşkun (50) da şöyle konuştu:

‘Silahları alın’ başvurusu
“Akli dengesi yerinde olmayan bu ailenin bir şey yapabileceğini düşünerek silahlarının alınması için geçen yıl Baskil Cumhuriyet Savcılığı ile İlçe Jandarma Komutanlığı’na başvurduk. Ancak hiçbir girişimde bulunulmadı.”
Akrabaları Nafiye Çoşkun ve Mustafa Coşkun’u kaybeden Bayram Erkuş ise, Haşim Yükselen ile çocuklarının 2 yıldır köyde ellerinde silahlarla gezdiğini belirterek, “Köylülere sürekli asarım, keserim, öldürürüm gibi tehditlerde bulunuyordu. Jandarmaye ve savcılığa başvurumuz dikkate alınmadı. Haşim Yükselen ve oğulları köyde dışlanmıştı” dedi.
Eski köy muhtarı Hanbey Esendemir, Haşim Yükselen ile kardeşi Mehmet Yükselen arasında herhangi bir sorun bulunmadığını, Haşim Yükselen’in 4 yıl önce eşini kaybedip, 4 çocuğuyla kaldıktan sonra psikolojik sorunlar yaşadığını belirterek, şöyle konuştu:
“Eşini kaybettikten sonra kardeşi Mehmet Yükselen’e pompalı tüfekle ateş etmiş. Olayın güvenlik güçlerine bildirilmesiyle evinde bulunan pompalı tüfeği alınmış, ancak kendisinin bir süre sonra yeniden tüfek ruhsatı aldığını duyduk.”

Baldızıyla evlenmek istemiş
Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altında bulunan 3 yaralının durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Bu arada katliamla ilgili aranan Haşim Yükselen’in 4 yıl önce eşi Güllü’nün ölümünden sonra psikolojik sorunlarının arttığı; evlenmek için baldızı F.Ç.’yi istediği ancak ailesinin vermediği iddia edildi.

Haberin Devamı

Mezrada katliam: 6 ölü, 7 yaralı

Mezrada katliam: 6 ölü, 7 yaralı

Katliam köyünde olay sonrası jandarma geniş önlem alırken, köylülerin Haşim Yüksel ve oğulları arasında uzun bir süredir kavgalı oldukları belirtildi.

Hastaneye gitmeyip katliam yaptılar
Katliamı gerçekleştiren Haşim Yükselen ve 2 oğlunun, köylülerin haklarında yaptığı şikâyetler nedeniyle dün Baskil ilçesinde savcıya ifade verdikleri, akli dengelerinin ve ruh sağlıklarının tespiti için hastaneye sevk edildikleri öğrenildi. Yetkililer, zanlıların muayene olmak için bugün hastane-ye gitmeleri gerekirken, bu katliamı gerçekleştirdiklerini belirttiler.

Yazarlar