Stil Milano Moda Haftası vol.3

Milano Moda Haftası vol.3

27.09.2012 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yazdan kalma son sıcak günleri yaşarken, sonbaharın yağmurlu ve soğuk günlerine kendimizi alıştırmaya çalışıyoruz. Neyse ki moda başkentlerinde düzenlenen 2013 İlkbahar / Yaz moda şovları tekrar yüzümüzü güldürmeyi başarıyor. New York ve Londra'dan sonra, İtalyan ateşiyle kavrulan Milan Moda Haftası, rengarenk tasarımlara sahne oldu. Modanın İtalyanlardan sorulduğunu hatırlayarak, 2013 İlkbahar / Yaz koleksiyonlarının kasıp kavurduğu podyum yansımalarını incelemeye devam edelim.

Milano Moda Haftası vol.3

Milano Moda Haftası vol.3

Haberin Devamı

Dsquared2

Kökleriyle, ustalıklarıyla, cazibesiyle ve çılgınlıklarıyla kendini belli eden Dsquared2 2013 İlkbahar / Yaz koleksiyonu, süslü deri kasketleriyle ve zincirli kolyeleriyle gold trendini yaza taşıyacağa benziyor. Flörtöz bir havaya bürünen mini deri etekler, büstiyer üstler, kıvrılmış t-shirtler, içe sokulmuş gömlekler, maxi deri elbiseler ve ceketler; biker eldivenlerle kombinlenerek seksapalite arttırılmış. Milano Moda Haftası'nın en fetiş koleksiyonlarından birine sahne olan defilede, uzun uzadıya dolanan kolyeler, zincir ve inci karışımı kapitone deri çantalar, bu yaz göz alıcı aksesuarların olacağına işaret ediyor. Renkli taşlarla, boncuklarla, dantellerle donatılan koleksiyonda siyah, kırmızı, beyaz ve fuşya ana renkler olarak ön planda. Ultra kısa kesimler seçen Dsquared2, 2013 İlkbahar / Yaz koleksiyonunda İtalyanların gösterişli dünyasının kapılarını aralıyor.

Haberin Devamı

Milano Moda Haftası vol.3

Dolce & Gabbana

Dünyadaki en iyi işçiliğin örneklerinden Dolce & Gabbana, 2013 İlkbahar / Yaz koleksiyonuyla bizleri muhteşem bir tatile hazırlıyor. Canlı renkleriyle insanda tatile gitme hissi uyandıran tasarımlar, adeta neşeli ve sıcak bir yaz gününü gözümüzün önüne getiriyor. Sicilya'nın renkli ve enerji dolu sokaklarından ilham alınarak hazırlanan koleksiyon, geniş şeritlerin yanı sıra geleneksel el sanatlarıyla donatılıyor. Kırmızı, lacivert, siyah, sarı, kahverengi renkleriyle süslenen giysiler; ponponlu küpeler, bandanalar, hasır çantalar ve kabartılmış dolgu topuklularla tamamlanıyor. Satenin hahifliğine bırakılan üstler, saman elbiseler, mini şortlar, lamba etekler; heykelsi formların temsilciliğini yapıyor. İtalyan kültürünün hakimiyetindeki koleksiyon, yaz aylarının eğlenceli olacağını haber veriyor.

Milano Moda Haftası vol.3

Jil Sander

Minimalizmin sert hatlarına ve yumuşak dokularına teslim olan Jil Sander, etekleri ve elbiseleri diz boyunda tutuyor. Pamuk, pike gibi rahat kumaş seçiminin yapıldığı koleksiyona; gece mavisi, krem, turuncu, beyaz, siyah, füme ve mürdüm renkleri hakim oluyor. Oversize kesimlerle bütünleşen çift tonlu kalın şeritler; roket tarzıyla uzay yolculuğuna çıkıyor. Göz yormayan, sade ve modern yorumuyla dekolteyi saf dışı bırakan Jil Sander, 2013 İlkbahar / Yaz koleksiyonuyla minimalizmi ustaca kullandığını gözler önüne sürüyor. Mimari formlarla modern selamını veren Jil Sander kadını, kutu kesimli tek parça giysileriyle kilit tarzını oluşturacağa benziyor. Havadar hacimli etekler, ceketler ve elbiseler, koleksiyonun öne çıkan parçalarını oluşturuyor.

Haberin Devamı

Milano Moda Haftası vol.3

Max Mara

İtalyan miraslarından Max Mara, bizi küçük bir gezintiye çıkarıyor. Afrika'da bir safari turuna çıkan Max Mara, 2013 İlkbahar / Yaz koleksiyonunda toprak renklerini kullanarak günün her saatine uyumlu olmayı vaad ediyor. Sıcak Afrika rüzgarına kapılan tasarımlar, çiçek desenleriyle ve hayvan baskılarıyla kabile ruhunda bir koleksiyon oluşturuyor. Diz hizasına gelen vazo etekler, kruvaze kesimlere teslim olan ceketler, vücut hatlarını belli eden elbiseler, tulumlar, asimetrik kesimlerle bir araya geliyor. Ağırlıklı olarak sahra renklerine bürünen koleksiyon; gri, buz mavisi ve siyah ile cazibesini arttırıyor. İpek kumaşının hafifliğine teslim olan giysilerin omuzları, detaylandırılarak vurgulanıyor.

Haberin Devamı

Milano Moda Haftası vol.3

Emporio Armani

Bej tonlarına bürünmüş, çabasız şıklığını yakalamış Emporio Armani kadını, 2013 yazında parlak kumaşlarla tüm cazibesini ortaya koymaya hazır. Şort takımların, geometrik kesimli elbiselerin ağırlıkta olduğu koleksiyon, ipeksi hassas dokulardan oluşuyor. Cam gibi parlak ve akıcı kumaşlara bürünen tasarımlar, gümüşün ve altının gücüne sığınıyor. Minimalizmin net kesimlerine bırakılan giysiler; akıllı, pratik ve kariyerine odaklanmış Emporio Armani kadınını temsil ediyor. Her yaşa ve zevke hitap eden nude, bej, gri gibi ağırbaşlı tonların yanında; uçuk mavi, pembe ve yeşil kullılarak sessizlik bozuluyor. Yaz koleksiyonda ipek ve saten kullanımına ağırlık veren marka, kadınsı ruhu fazlasıyla vurguluyor.

Yazarlar