Geri Dön

Mini pizzalar

2 yaş ve sonrasındaki çocuklar için enfes ve eğlenceli mini pizzalar

Mini pizzalar

Malzemeler

Haberin Devamı

1 su bardağı tam buğday unu

Su

1 tutam tuz

150 g kıyma

Yeşilbiber, dolmalık biber

Bezelye

Taze fasulye

3 adet domates

2 çorba kaşığı tatlı biber salçası

Kekik

Kaşar rendesi

Hazırlanışı:

Pizza hamuru için, unun ortasına yavaş yavaş su ve tuz ilave edilip yoğuna yakın bir kıvam alana dek yoğrulur. Buzdolabında 30 dakika dinlendirilir.

Bu sırada domates sosu yapılır. Rendelenmiş domates, biber salçası, tuz ve kekik üzerine biraz su eklenerek sos kıvamında bir tavada pişirilir. Bezelye ve taze fasulyeler haşlanır. Kıyma ve sarımsak rengi dönünceye kadar pişirilir. Pizza hamuru, yuvarlak şekilde hafif unlu bir tezgâhta açılır. Üzerine sos sürülür ve kavrulmuş kıyma ilave edilir. Biberler eklenir ve 180 C ısıtılmış fırında 25 -30 dakika pişirilir. Fırından çıkarmaya yakın kaşar peynir rendesi ve haşlanmış sebzeler eklenir, onlarda piştiğinde fırından çıkarılarak servis edilir.

Haberin Devamı

Dr. Enver Mahir Gülcan’ın notu

Bol malzemeli mini mini pizzalar. Bu minik pizzalar çocuklara sebze ve kıymayı bir arada yedirebilmenin iyi bir alternatifi olabilir. Sebzeli, peynirli, kıymalı yapılmış bu pizza hem ev yapımı hem de son derece sağlıklı. Etin demir ve proteini, sebzenin vitamini ile birleşince sağlıklı ve besleyici bir atıştırmalık olmuş.

www.kidsgourmet.com.tr

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber