Yaşam Miras kavgasından katliam çıktı: 4 ölü

Miras kavgasından katliam çıktı: 4 ölü

31.12.2010 - 01:14 | Son Güncellenme:

Sakarya dün vahşete uyandı! Erol Yıldız, eşi ve iki kızıyla evinde tabancayla vurularak öldürülmüş halde bulundu. Cinayetleri Yıldız’ın miras arazi yüzünden tartıştığı ağabeyinin Hollanda’dan gelip işlediği ortaya çıktı

Miras kavgasından katliam çıktı: 4 ölü

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde yaşayan Erol Yıldız, eşi ve 2 kızıyla birlikte evinde öldürüldü. Vahşet, ailenin Antalya’da üniversitede okuyan oğlu Metin Yıldız’ın dün sabah yılbaşı tatili için eve gelmesiyle ortaya çıktı. Katil zanlısı olarak, Erol Yıldız’ın Hollanda’da yaşayan ağabeyi Yakup Yıldız, İstanbul’da Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yurtdışına kaçmaya çalışırken yakalandı. İki kardeş arasında, miras kalan 14 dönüm fındık bahçesinin paylaşımı nedeniyle anlaşmazlık olduğu ve Yıldız’ın bu nedenle dehşet saçtığı ileri sürüldü.
Olay Akyazı’da Yıldız ailesinin dubleks evinde meydana geldi. İlçede kırtasiyecilik yapan 47 yaşındaki Erol Yıldız, eşi 42 yaşındaki Hanife Yıldız, engelli kızı 18 yaşındaki Özlem ve diğer kızı 12 yaşındaki Elif tabancayla kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü. Katil 4 kişiyi öldürdükten sonra evde yangın çıkarmaya çalıştı ve mutfaktaki tüpü açıp uzaklaştı.
Vahşet, ailenin Akdeniz Üniversitesi’nde okuyan oğlu Metin Yıldız (21) yılbaşı tatili için dün sabah Akyazı’ya gelince ortaya çıktı. Yıldız evden dumanlar yükseldiğini fark edip, pencereden anne babasının hareketsiz yattığını görünce komşularından yardım istedi. Daha sonra polise ve itfaiyeye haber verildi.
İtfaiye üst katta yanan perdeleri söndürdü ve mutfak tüpünü de kapattı. Ekipler salondaki çift ile odada bulunan kızlarının tabancayla vurularak öldürüldüklerini belirledi. Ailesinin 4 ferdinin katledildiğini görünce sinir krizleri geçiren Metin Yıldız’ın ifadesi alınırken, ailenin İstanbul’da okuyan diğer oğluna da haber verildi.

Köpekleri sabaha kadar uludu
Komşular ise Yıldız ailesiyle önceki gün görüştüklerini, cinayetlerin muhtemelen gece işlendiğini söyledi. Yıldız ailesinin köpeğinin dün sabaha karşı ulumaya başladığını söyleyen komşuları katili görmediklerini de belirtti. Polis, Erol Yıldız’ın Hollanda’da yaşayan ağabeyi Yakup Yıldız’la miras anlaşmazlığı olduğunu öğrendi. Erol Yıldız’ın bir süre önce Hanyatak köyünde bulunan 14 dönüm fındıklığı ağabeyi Yakup Yıldız’ın karşı çıkmasına rağmen sattığını belirledi. Yıldız’ın kardeşi Erol Yıldız’a “Bu parayı size yedirmeyeceğim” dediği de öğrenildi. Evde ise Yakup Yıldız’ın alacaklı, Erol Yıldız’ın borçlu gözüktüğü ancak imzalamadığı bir senet bulundu.
Yakup Yıldız’ın birkaç gündür ilçede dolaştığını da belirleyen ekipler harekete geçti ve Yıldız’ın Hollanda’ya kaçabileceği ihtimaline karşı ilgili birimler uyarıldı. Yakup Yıldız dün İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Hollanda’ya kaçmaya çalışırken yakalandı. Cesetler ise İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

7 bin euroluk senet
Sakarya Valisi Mustafa Büyük, “Evde 7 bin euroluk senet bulundu, miras, alacak verecek konularıyla ilgili ihtilafları nedeniyle böyle bir hadisenin olduğu şeklinde durum ortaya çıkıyor” dedi.

Haberin Devamı

Miras kavgasından katliam çıktı: 4 ölü

Yakup Yıldız’ın dehşet saçtığı ev, mahallede uzak bir köşedeydi. Bu nedenle silah sesleri duyulmadı. Evde yapılan aramada ise 22 adet boş kovan ve 5 mermi çekirdeği bulundu.

Miras kavgasından katliam çıktı: 4 ölü

Miras kavgasından katliam çıktı: 4 ölü


En yakınlarına acımadı

İstanbul’da yakalanıp Adapazarı’na getirilen ağabey Yakup Yıldız soğukkanlı tavırlarıyla dikkati çekti. 4 Aralık’ta Türkiye’ye giriş yaptığı belirlenen Yıldız gazetecilerin “Cinayeti miras yüzünden mi işlediniz?” sorusuna “Olabilir” yanıtını verdi. Emniyette suçunu itiraf ettiği kaydedilen Yıldız’ın cinayetlerin ardından Kocaeli’nin Derice ilçesindeki evine gidip tabancasını parçalara ayırarak temizlediği ve daha sonra havalimanına gittiği belirlendi. Yıldız’ın evine giden ekipler tabancayı da buldu.

Haberin Devamı

Miras kavgasından katliam çıktı: 4 ölü

Yıldız ailesinin katledildiğini öğrenen yakınları büyük acı yaşadı.


Teleferiğiyle haber olmuştu
Emekli kütüphaneci olan Erol Yıldız, renkli kişiliğiyle tanınıyordu. Akyazı’nın Hanyatak Köyü’nde otururken, fındık bahçesine gitmek için, komşu arazi sahibi yol vermeyince kendi imkânlarıyla teleferik yaptırmış ve bahçeye bu şekilde gidip gelince gazetelere haber olmuştu. Yıldız kırtasiye dükkânını aynı zamanda kütüphaneye dönüştürüp kiralık kitap uygulaması başlatmıştı.

Yazarlar