Kültür Sanat Miu Miu Kadınının Hikayesi: Yaratıcı Kadınların Sesi

Miu Miu Kadınının Hikayesi: Yaratıcı Kadınların Sesi

28.08.2013 - 11:57 | Son Güncellenme:

Filistin’li yönetmen Hiam Abbass bir yıl önce, yönetmeni olduğu “Inheritance‘ı” Venedik Film Festivali’nde ilk kez izleyiciyle buluşturdu.

Miu Miu Kadınının Hikayesi: Yaratıcı Kadınların Sesi

Bununla birlikte Miu Miu, yeni kadınlara özgü hikayesinde Abbas’ı tercih etti.

Haberin Devamı

Hiam Abbas’ın yönetmenliğini yaptığı Le Donne Della Vucciria ilk gösterimini, Venedik Film Festivali’nde Palermo şehrinde 29 Ağustos’ta gerçekleştirecek. Bununla birlikte bir önceki Ava DuVernay’ın yönettiği “The Door” filmi, ilk kez Sundance’da hem Amerika hem Afrika kökenine sahip kadın en iyi yönetmen ödülü alacak. The Door filmi birçok farklı kadının arasındaki sınırların gücünün değişimini konu alıyor. İki kısa film farklı vizyonlara sahip kadınların hayatlarına ve metamorfozlarına değiniyor. Koleksiyondan alınan kostümler, sadece şıklığı değil, “Yeniden Doğumun” simgesini betimliyor.

Ava DuVernay, Hiam Abbass, Jules Daly, Sue Kroll, Michelle Dockery ve Freida Pinto isimleri bu sene ki Venedik film festivalinde sunulan “Miu Miu Kadınının Hikayesi” projesine ses getiren film yapımcıları arasında yerini alıyor. Venedik Film Festivali ve Miu Miu işbirliğinde 29 Ağustos’ta gösterime girecek iki yeni kısa film için aynı zamanda koleksiyona daha önceden imzasını atmış isimler Zoe Caasavates, Giada Colagrande,Lucrecia Martel ve Massy Tadjelin’e teşekkürlerini sunuyor.