Yaşam MNG Kargo’dan, 10’uncu yılına özel dev proje…

MNG Kargo’dan, 10’uncu yılına özel dev proje…

22.03.2013 - 14:13 | Son Güncellenme:

MNG Kargo 10’uncu yılında‘Aç Kanatlarını Türkiye’ projesiyle Anadolu’da iş dünyasını destekliyor.

MNG Kargo’dan, 10’uncu yılına özel  dev proje…

MNG Kargo, 10’uncu kuruluş yılına özel ‘Aç Kanatları’nı Türkiye’ projesi ile ülkemiz üretimine, ihracatına ve istihdamına katkıda bulunmayı hedefliyor. Şirket, toplumsal sorumluluk projesi kapsamında, her biri alanında uzman bir ekiple, Türkiye’nin 26 ilini gezerek, esnaf, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerinin işlerini geliştirmelerini destekleyecek. Uzman ekipler, teşvik destekleri, ürün geliştirme, dış ticaret, markalaşma ve gider tasarrufu ile pazarlara açılma konularında iş dünyasına ücretsiz danışmanlık ve uygulama hizmeti verecek.

Türkiye’nin sektöründe öncü şirketi MNG Kargo, 10’uncu yılına özel olarak geliştirdiği ‘Aç Kanatlarını Türkiye’ projesiyle ülkemiz üretimini, ihracatını ve istihdamını destekleyen dev bir projeye imza atıyor. ‘Aç Kanatlarını Türkiye’ projesi kapsamında, her biri alanında uzman bir ekip, MNG Kargo TIR’ı eşliğinde Anadolu’nun 26 ilini gezecek ve her ilin sanayi, ticaret, küçük-orta işletme ve esnafının işlerini geliştirmelerine yeni açılımlar sunan bilgilendirme toplantıları ile ücretsiz danışmanlık hizmeti verilecek. İlki İzmit’de gerçekleştirilen Aç Kanatları’nı Türkiye projesi kapsamında, Haziran ayı sonuna kadar devam edecek 82 günlük etkinlikler dönemde 5.950 km yol kat edilerek 26 ilin iş dünyası temsilcilerine ulaşılacak.

Anadolu iş dünyasına ücretsiz danışmanlık verilecek

Anadolu turu kapsamında yer alan uzman ekip, teşvik destekleri, ürün geliştirme, dış ticaret, markalaşma ve gider tasarrufu ile pazara açılma konularında iş dünyasına ücretsiz danışmanlık hizmetleri verecek. Sınai Haklar Uzmanı, Dış Ticaret Uzmanı, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) uzmanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcisi, bilgilendirme malzemeleriyle donatılmış MNG Kargo TIR’ında, firmalara ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek ekipte yer alacak.

Her ilin üretim dinamiklerine ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu konulara göre en son güncel bilgilerin paylaşılacağı Anadolu turunda, ücretsiz danışmanlık hizmetiyle birlikte, oluşturulan Danışmanlık Havuzu’nda yer alan özel ve kamu sektörü kuruluşlarından isteyenler, bizzat ihtiyaçları olan konularda destek alacaklar.

Her gün ülke çapında 2.000 yerleşim noktasına ulaşıyor

MNG Kargo Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Aslan Kut, İstanbul Hilton Oteli’nde düzenlenen projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasına, MNG Kargo’nun rakamsal büyüklüklerine ilişkin verdiği bilgiler vererek başladı. Kut, Türkiye’de 26 aktarma merkezi, 700’ün üzerinde yaygın dağıtım ağı, 2 bin karayolu aracı ve 7 bini aşkın çalışanı ile 2 bin yerleşim birimine ve her gün 500 bin adrese dünya standartlarında kaliteli hizmet götürdüklerini ve dünya lideri FedEx Express’in 220 ülkedeki global hizmet ağına entegre çalıştıklarını vurguladı.

Anadolu’yu kucaklayacak dev proje

Son zamanlarda Teknolojik Aktarma Merkezleri, Loca sistemi ve iPhone, iPad şube gibi birçok yenilikler ile sektöründe trend belirleyen MNG Kargo’nun, sosyal sorumluluk alanında da örnek model olabilecek projeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Aslan Kut, “Bitlis’te bir okul yapımı ile sonuçlanan ve yakın gelecekte Van Erciş ilinde ikinci okulun yapımını tamamlayacak olan ‘Poşetler Kutuya, Çocuklar Okula’ projesinden sonra şimdi de iş dünyasına ve bağlı olarak ülke ekonomisine değer katacak ‘Aç Kanatları Türkiye’ projesi ile sektörde öncü bir girişimi başlatmaktan son derece mutluk duyuyorum” şeklinde konuştu.

“Esnaf, ticaret erbabı, sanayici büyürse, Türkiye büyür.”

“Türkiye’yi sevmek yetmez. Çok çalışmak, başarmak ve Türkiye insanı ile bütünleşmek gerek. Biz 2003 yılında bu anlayışla yola çıktık” diyen Aslan Kut, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye’nin tarihi, doğal güzellikleri, ekonomisi ve el sanatlarını tanıtmak amacıyla ‘Kentlerin Dili’ çatısı altında bir dizi etkinlikler gerçekleştirdik. Yerel projelerle, yerel ekonomilerin ve küçük üreticilerin gelişimine destek verdik. Bizler Türkiye’de var olduk. Esnaf, ticaret erbabı, sanayici büyürse Türkiye büyür, Türkiye büyürse, hepimiz büyürüz. Aç Kanatlarını Türkiye projesi de, şirketimizin bu anlayışı ile geliştirdiği bir ürünüdür.”

26 ilde iş dünyası ile buluşma noktası, MNG Kargo TIR’ı olacak

Aslan Kut’un verdiği bilgiye göre, 26 ilde iş dünyası ile buluşma noktası MNG Kargo TIR’ı olacak. TIR, ilin merkezi bir noktasında konuşlanacak. Projeye destek sağlamak amacıyla 28 ilin valilik, belediye, ticaret odası, sanayi odası ve sivil toplum kuruluşları ile görüştüklerini söyleyen Aslan Kut, e-mailing, tele marketing, yerel ve ulusal radyo ve televizyon kanalıyla duyurulacak projenin tanıtımında, el ilanları, broşür ve SMS desteğinden yararlandıklarını belirtti.

Projenin tanıtımında yerel medya

Aslan Kut, projenin 26 ildeki tanıtım ve duyurusunda 243 yerel ve 79 ulusal gazete ilanı desteğinden yararlanılacağı bilgisini paylaştı. 6 bin genel el broşürü, 4 bin yerel el broşürü, 35 bin föy ve 355 bilboard ile 825 afiş çalışması da proje kapsamındaki iletişim araçları arasında yer alacak.

Gala gecesi sanatçıları; Şevval Sam ve Coşkun Sabah olacak

Aç Kanatlarını Türkiye etkinlikleri kapsamında ayrıca illerin bölge esnafı, işletme sahibi ve ticaret insanlarının katılımı ile gala geceleri düzenlenecek. Sanatçılar Şevval Sam ve Coşkun Sabah’ın şarkıları, gazeteci Tayfun Talipoğlu’nun Yol Hikayeleri ile katılacakları iller arasında; İzmir, Ankara, İstanbul, Adana, Bursa, Samsun, Malatya, Gaziantep, Kayseri, Konya, Denizli, Antalya, Eskişehir, Trabzon ve Erzurum yer alacak.

Proje kapsamında iki belgesel çekimi de var

Proje etkinlik gündeminde ayrıca TV8 kanalında yayınlanmak üzere iki belgesel çekimi bulunuyor. Belgesellerden birinde, bir kentin turistik ve tarihi özellikleri, diğerinde ise sanayi ve ticaret hayatı anlatılacak.

Aç Kanatlarını Türkiye Projesi Tır’ının gideceği iller ise şöyle; Kocaeli, Sakarya, Çorum, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Erzurum, Elazığ, Malatya, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Denizli, İzmir, Balıkesir, Bursa, Afyon, Kütahya, Eskişehir ve Ankara.

Yazarlar