Yaşam Modern Hezarfenler!

Modern Hezarfenler!

26.05.2008 - 02:42 | Son Güncellenme:

‘Red Bull Flugtag’ on binlerce izleyicinin katılımıyla Caddebostan’da gerçekleştirildi. İlginç tasarımlarla sahili renklendiren yarışmacılar İstanbullulara eğlenceli bir gün yaşattı

Modern Hezarfenler

Her yıl farklı bir Avrupa ülkesinde düzenlenen “Red Bull Flugtag” yarışması on binlerce izleyicinin katılımıyla Kadıköy Caddebostan sahilinde yapıldı.
Yüzlerce başvuru arasından seçilen 32 takım birbirinden ilginç tasarımlarla Caddebostan sahiline kurulan platformda gösterilerini sunarak dereceye girmeye çalışırken, yoğun seyirci ilgisi nedeniyle tribün, sahil şeridi ve deniz dolup taştı.
Yarışmaya katılmak için 23 ilden 586 ekip başvurdu, bunların arasından 32 takım seçildi. Biri pilot dört kişiden oluşan takımlar, 6 metrelik rampadan havalanarak en uzun mesafeyi kat etmeye çalıştı. Birbirinden ilginç tasarımları dikkat çeken ekiplerden biri, Nuri Alço tasarımıyla mücadele etti. Üstünde bornoz bulunan pilot, yatağın üstüne monte edilmiş uçuş aparatıyla yarıştı.

‘Uçan Hindi’ kazandı

Alinur Velidedeoğlu, İTÜ Uçak Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Halit Süleyman Türkmen, Atatürk Havalimanı Uçuştan Sorumlu Başmüdür Yardımcısı Olcay Kılıçoğlu ve manken Sinem Güven’in de aralarında bulunduğu 8 kişilik jüri iki kategoride değerlendirme yaptı.
“En uzun mesafe uçma” ve “en iyi tasarım” kategorilerinde birincilik ödülünü Ankara’dan yarışmaya katılan “Flying Turkeys” takımı kazandı. ‘‘Uçan Hindi” tasarımıyla yarışan ekip, 26.9 metre uçmayı başardı. Tasarım alanında İzmir Delta Havacılık Kulübü ikinci, “Kır Kartalı” ekibi de üçüncü oldu. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verilirken, bir yarışmacı hafif yaralandı.

Haberin Devamı

85 bin kişi izledi
İstanbul Valiliği ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün verilerine göre, “Red Bull Flugtag” yarışmasını 85 bin kişi takip etti. Sahil on binlerce izleyici tarafından doldurulurken yer bulamayan vatandaşlar da Caddebostan sahilinde 2 kilometrelik bir şerit oluşturdu. Gösterilerin tadını çıkaran izleyicilerden bazıları sıcak havayı fırsat bilerek denize de girdi. Birçok kişi ise gösterileri izlemeye yat ve teknelerle geldi.

Yazarlar