Cilt Bakımı Morluk otu nedir, ne işe yarar?

Morluk otu nedir, ne işe yarar?

02.01.2018 - 14:42 | Son Güncellenme:

Morluk otu şu sıralar insanlar tarafından oldukça merak ediliyor. Genellikle internet ortamında yapılan aramalarda morluk otu nedir, morluk otu ne işe yarar, morluk otu kullananlar ne derece memnunlar gibi soruların cevapları araştırılıyor. Bizde sizler için morluk otuna ilişkin tüm soruların cevaplarını araştırdık. İşte morluk otu nedir, ne işe yarar sorularının cevapları…

Morluk otu nedir, ne işe yarar

Morluk otu adından da anlaşılacağı üzere bir bitki çeşididir. Morluk otu ciltteki morarma problemlerine karşı kullanılmaktadır. Morluk otunun aynı zamanda sağlık açısından da çeşitli faydaları bulunmaktadır. İlk olarak morluk otunun ne olduğundan bahsedelim.

Morluk otu nedir, ne işe yarar

Morluk otu nedir?

Morluk otu kesinlikle bir ilaç değildir ve ilaç yerine kullanılamaz. Şifalı bir ot türü olarak bilinen morluk otu genellikle cilt problemleri için kullanılmaktadır. Morluk otu bitkisi piyasada, balsam, krem, yağ gibi türlerde karşımıza çıkmaktadır. Etkili bir ot türü olduğu için kullanmadan önce muhakkak bir uzmana danışılması gerekmektedir.

Morluk otu nasıl kullanılır?

Morluk otu ciltte zamanla meydana gelen veya herhangi bir darbe sonucunda oluşan morlukların tedavi edilmesi amaçlı kullanılır. Göz altı morluklarına karşı, meme ucundaki morluklara karşı morluk otu yağı, koltuk altındaki morarmaları gidermeye yardımcı, cilt rengini açıcı olarak kullanılmaktadır.

Morluk otunun içerisinde hangi maddeler bulunur?
Morluk otu içerisinde, %53 arnica yağı ve %47 zeytin sütünden oluşmaktadır. Morluk otu piyasa da yağ olarak sıvı bir halde satılmaktadır. Morluk otu yağı soğuk sıkım ve sıcak sıkım olarak ikiye ayrılmaktadır.

Genellikle soğuk sıkım morluk otunun daha sağlıklı olduğu söylenmektedir.

Morluk otunun şuan piyasadaki fiyatı nedir?
Morluk otu şuanda piyasada 20 lira ve 19 lira arasında satışa sunulmuştur.

Morluk otu nasıl kullanılır?
Morluk otu günde 3 defa sorunlu deriye masaj yaparak uygulanmaktadır.

Yazarlar