Yaşam Muğla’da çalındı Yunanistan’da ortaya çıktı

Muğla’da çalındı Yunanistan’da ortaya çıktı

12.02.2011 - 02:03 | Son Güncellenme:

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Kıymet ve Orhan Sağlam çiftinin, çalınan ‘Didem- 2’ adlı lüks yelkenlisi Yunanistan’da bulundu

Muğla’da çalındı Yunanistan’da ortaya çıktı

Marmaris’te 20 yıldır denizcilikle uğraşan Sağlam çifti, 2006 model ‘Didem-2’ adlı lüks yelkenli teknelerini internetten satışa çıkardı. Tekneye İstanbul’dan Murat Kemer ve Ali Gezik talip oldu. Marmaris’te tekneyi beğenen Kemer, “İstanbul’daki bazı doktor ve hastanelerle anlaşarak down sendromlu çocukların tedavisi için turlar düzenleyeceğiz” dedi.

Marinadan yok oldu
Bir hafta zaman isteyen alıcılar, geçen 29 Aralık’ta tekrar Marmaris’e gelip 205 bin TL’ye tekneyi almak için anlaştı. 33 bin TL kapora veren alıcılar, Sağlam çiftiyle sözleşme yapıp İstanbul’a döndü. Bir süre sonra adının Murat Durmaz olduğunu söyleyen kişi, yanında eşi olarak tanıttığı bir kadınla tekneyi almaya gelerek, “Satış İstanbul’da yapılacak” dedi. Orhan Sağlam da 1 gemici, 1 aşçı ve Durmaz çiftiyle Bodrum’a kadar gitti. Durmaz çifti birkaç gün Bodrum’da tatil yapacaklarını söyleyince Sağlam da tekneyi Belediye Marina’ya demirleyip, mürettebatıyla Marmaris’e döndü. 6 gün sonra marinayı arayan Sağlam, teknenin çalındığını öğrendi. Sağlam çifti Marmaris Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunurken, Yunan Sahil Güvenliği ve konsolosluğuyla irtibata geçildiğinde, teknenin İthaka Adası’nda gözaltında tutulduğu ortaya çıktı. Sağlam, tekneyi alabilmek için çalıntı olduğuna dair tüm evrakı Yunan makamlarına gönderdi. Ancak Yunan makamlarından gelen yazıda 2 kaptanın serbest bırakıldığı, teknenin masrafı olan 10 bin euro’nun ödenmesi durumunda sahiplerine teslim edileceği bildirildi.

Haberin Devamı

‘Neden çaldın, diyorum cevap vermiyor’
Kıymet ve Orhan Sağlam çifti İthaka Adası’na gitmek üzere hazırlıklara başladı. Tekneyi satın alma sözleşmesi imzalayan iki kişinin ortada olmadığını belirten Orhan Sağlam, “Ali Gezik cinayetten sabıkalı çıktı. Tekneyi çalan Murat Durmaz ile telefonla konuşuyorum. Tekneyi neden çaldığını soruyorum, cevap vermiyor” dedi.

Yazarlar