Mutfak Mutfaklarınız için dekoratif fikirler

Mutfaklarınız için dekoratif fikirler

14.03.2016 - 16:52 | Son Güncellenme:

Evimizde en çok vakit geçirdiğimiz yerler tabiki mutfak. Peki mutfaklarımızın fonksiyonel, dekoratif yaşam alanları haline gemesi için neler yapabiliriz?

Mutfaklarınız için dekoratif fikirler

Mutfaklar, evlerimizin içinde en çok zaman geçirdiğimiz, en aktif olarak kullandığımız ve en sosyal yaşam alanlarından biri ve bu yüzden de diğer yaşam alanlarına göre çok daha aktif bir dekorasyonu hak ediyorlar. İçinde yemek pişirdiğimiz, diğer odalardan çok daha fazla temizlik yapmamızı gerektiren, arkadaşlarımızla sohbet ederken keyif kahveleri içtiğimiz ve neşeli aile yemekleri yediğimiz mutfaklar hem oldukça özel hem de bir hayli sosyal alanlar.

Mutfaklarda estetik ve şık bir tasarım kadar ihtiyaç duyduğumuz en önemli şey de pek tabii ki fonksiyonellik. Modern dekorasyonlarda kullanılan mutfakların farklı işlevlerine kullanışlı yanıtlar veren ve sık sık karşılaştığımız sorunlara akıllı çözümler üretenler tasarımlar her geçen gün daha da yaygınlaşıyor. Peki mutfağınızı daha fonksiyonel ve şık bir hale nasıl getirebilirsiniz? İşte hem sıfırdan mutfak yaptıracaklar hem de halihazırda kullandığı mutfağı küçük güncellemelerle daha kullanışlı hale getirmek isteyenler için fonksiyonel tasarım örnekleri...

Haberin Devamı

Mutfaklarınız için dekoratif fikirler

Mutfak adaları
Özellikle son yıllarda modern mutfaklarda kullanımı giderek daha da artan mutfak adaları şık ve estetik görünümünün yanı sıra kullanışlı ve çok fonksiyonlu yapısıyla da mutfak dekorasyonlarında öne çıkıyor.

Genellikle mutfak alanlarının merkezlerine yerleştirilerek dekorasyonun yıldızı olan mutfak adaları, mutfakları modern bir görünümle zengin bir estetiğe kavuşturmakla kalmıyor, aynı zamanda da farklı model ve çeşitleriyle kullanıcının istek ve ihtiyaçlarına göre fonksiyonel bir tasarım sağlıyor. Mutfak tezgahlarını yani yemek yaparken ihtiyaç duyduğumuz çalışma alanını ikiye katlayan ve böylece çok daha ferah ve konforlu bir atmosfer yaratan mutfak adaları yan kısımlara yerleştirilen çekmece ve dolaplarla da depolama alanını genişletiyor.

Ayrıca eğer mutfağınızda küçük bir oturma alanı veya pratik bir yemek masası oluşturmak istiyorsanız bir tarafı bar sandalyeleri ile yemek masası şeklinde dizayn edilen modern mutfak adalarını tercih edebilirsiniz.

Mutfaklarınız için dekoratif fikirler

Haberin Devamı

Fonksiyonel mutfak dolapları
Mutfakta fonksiyonellik ihtiyacı arttıkça eski tip mutfak dolapları da yerini yepyeni ve kullanışlı tasarımlara bırakmaya başladı. Standart mutfak dolaplarının yerine kullanımı giderek yaygınlaşan ve içinde farklı fonksiyonlara sahip raflara ve çekmece sahip olan bu tarz dolaplar mutfakta aradığınızı çok daha kolay bulabilmenizi ve ihtiyaç ve önceliklerinize göre bir yerleşim yapabilmenizi sağlıyor.

Mutfaklarınız için dekoratif fikirler

Tencere tava askıları
Klasik mutfaklarda kapalı mutfak dolapları tasarımın ana karakterini oluşturur; ancak modern mutfaklarda bu tarz kendini açık dekorasyonlara bırakmaya başladı. Açık mutfak raflarının da giderek daha da yaygınlaştığı bu tarz uygulamaların hem alan tasarrufu hem de kullanışlılık açısından en dikkat çeken unsurlarından biri tencere tava askıları.

Özellikle küçük bir mutfağınız varsa tencere, tava ve benzeri mutfak gereçlerini hiç yer kaplamadan, üstelik elinizin altında barındırabileceğiniz bu uygulama, estetik açıdan da endüstriyel bir tarzla sıra dışı ve samimi bir görünüm yaratıyor.

Mutfaklarınız için dekoratif fikirler

Haberin Devamı

Çekmeceye saklanmış portatif masa
Özellikle küçük mutfakların tasarımı söz konusu olduğunda her zaman yaratıcı ve yenilikçi fikirlere ihtiyaç duyuyoruz. Mutfak tezgahında yer alan çekmecelerden birinin içine gizlenmiş portatif masa tasarımı da eşsiz fonksiyonel kullanım avantajlarıyla göz kamaştırıyor.

Yemek masası için ayrı bir yer ayrıldığı takdirde sıkış tıkış ve boğucu bir hale gelecek olan mutfak tasarımları için ideal olan bu masa modeli, yemekten sonra katlanarak çekmecenin içine sığıyor, yani yalnızca ihtiyaç anında ortaya çıkıyor.

Mutfaklarınız için dekoratif fikirler

Köşe dolapları için kullanışlı iç üniteler
Hazır mutfaklar günümüzde oldukça yaygın çünkü hem pratik hem de ekonomikler. Ancak genellikle standart tasarımlı mutfak dolaplarına sahip oluyorlar ve bu da bazı alanların kullanışsız olmasına neden olabiliyor; bu soruna en çok köşe dolaplarda rastlıyoruz.

Ancak hazır mutfak kullanıyor olsanız bile köşe dolabınızı fonksiyonel bir hale getirebilirsiniz. Genellikle derin ve ulaşması zor olan dolap içi raflarını söküp yerine yapı marketlerde bulabileceğiniz sürgülü ve dışarı doğru açılan hareketli dolap içi ünitelerini taktırmak mutfağınızın depolama alanını ve kullanışlılığını arttıracaktır.

Mutfaklarınız için dekoratif fikirler

Haberin Devamı

Tezgahla bütün olan bulaşıklık
Mutfağınızda ne kadar modern bir tasarıma sahip olursanız olun, bulaşıklık her zaman estetik açıdan bir sorun olmuştur. Her ne kadar artık eskisi gibi plastik ve nahoş görünen bulaşıklıkların yerini daha endüstriyel tarzlı metal bulaşıklıklar alsa da hem kalabalık bir görüntü yarattıkları için, hem de bulaşıklardan süzülen suların devamlı temizlenmesi gerektiği için pek kullanışlı sayılmazlar.

Yeni nesil mutfaklarda bulaşıklık da tezgahın içine gömülerek incelikli ve zarif bir görünümün yanı sıra, altta biriken suyun gidere bağlandığı bir sistemle sizi sürekli temizlik derdinden kurtaracak fonksiyonel bir tasarım sunuluyor.

Mutfaklarınız için dekoratif fikirler

Yeni nesil mutfak aksesuarları
Modern mutfaklardaki son trendlerin arasında yalnızca tezgaha gömülü bulaşıklıklar değil, diğer çok kullanılan mutfak aletlerinin akıllı tasarımları da mevcut. Kesme tahtası, rende gibi her gün kullandığımız mutfak aksesuarların tezgaha şık, kullanışlı ve temizliği kolay bir tasarımla yerleştirilmesi sonucu yemek pişirirken ihtiyacınız olan çoğu şey elinizin altında!

Haberin Devamı

Yazarlar