Nar kabuğu çayı tarifi
Araştırmalar sonucunda nar kabuğunun kötü huylu kolesterolü azalttığı, beta hücrelerini artırarak diyabetli hastalara, kalp ve damar hastalarına suyuna göre çok daha önemli faydalar sağladığı biliniyor. Nar kabuğunda bulunan ellagik asit antioksidan, antimutajen ve antikanser özelliklere sahiptir. Çalışmalar meme, yemek borusu, cilt, bağırsak, prostat ve pankreas kanserlerinde antikanser özelliğini göstermiştir.
Malzemeler
Yarım bardak güneşte kurutulmuş nar kabuğu
1 kaşık kimyon tohumu
Yarım bardak kefir
Bir tutam kaya tuzu
Nar Kabuğu Çayı Nasıl Yapılır?
Kurutulmuş nar kabuklarını yarım saat kadar sıcak suda bekletin.
Ardından tüm malzemeleri bir araya koyarak blenderdan geçirin.
Homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Dilerseniz kaya tuzu ekleyebilirsiniz.
Bu karışımı günde 3-4 kereyi geçmeyecek şekilde tüketebilirsiniz.
Her ihtimale karşı doktorunuza danışmayı unutmayınız.