Geri Dön

Sufle Tarifi

MasterChef 2020'nin yeni bölümünde yarışmacı adaylarının yaptığı sufle yarışmaya damgasını vurarak MasterChef Türkiye izleyicilerinin en çok merak edip araştırdığı tarifleri arasında yer aldı. Sufle yoğun lezzeti ve pratik tarifi ile vazgeçilmez tatlılardan biridir. Sadece yirmi dakikanızı ayırarak hazırlayacağınız bu tatlının tadı damağınızda kalacak. Peki, sufle nasıl yapılır? Evde bol çikolatalı sufle nasıl yapılır? Ev yapımı sufle tarifi, sufle yapımının püf noktaları ve dikkat edilmesi gerekenleri sizinle paylaşıyoruz. İşte nefis çikolatalı akışkan sufle tarifi için malzemeler...

Sufle Tarifi
  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 20 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 10 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

3 adet yumurta
80 gram bitter çikolata
3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1/4 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya

Pişirmede kullanılan kaplar için:

1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un

Servis için:

1 yemek kaşığı pudra şekeri

Sufle Nasıl Yapılır?

MasterChef 2020 programında yapılan nefis akışkan çikolata sufle tarifi için püf noktalar: 

Sufle, içi yoğun ve ıslak durumda kalması gereken bir tatlıdır. Fanlı programda çalışan fırınlar suflenin içinin kurumasına yol açar. Ayrıca vanilyayı, eritilmiş tereyağını ve bitter çikolatayı soğuduktan sonra eklemeye ve unu ekledikten sonra çırpma teli veya mikser yerine tahta bir kaşık yardımıyla sufle harcını karıştırmaya özen gösterin. Sufleyi ısıya dayanıklı porsiyonluk seramik kaselerde veya toprak güveç kabında pişirebilirsiniz. Sağlık açısından riskli olduğu için alüminyum kaplar tercih etmemelisiniz.

Sufle nasıl yapılır? - Sufle yapım aşaması 

1. adım: Tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Ardından ılıması için 2 - 3 dakika kadar bekletin.

2. adım: Yumurtalara toz şeker ekleyerek, bir mikser yardımıyla krema hali elde edene dek çırpın.

3. adım: Çırpılmış yumurta ve şeker karışımına erittiğiniz tereyağını ve bitter çikolatayı ilave edin.

4. adım: Elenmiş unu, vanilyayı ve tuzu da karışıma ekleyin. Tüm malzemeyi bir spatula yardımıyla çabucak karıştırın.

5. adım: Porsiyonluk fırın kaplarını ya da toprak güveç kabını tereyağı ile yağlayın. Ardından yağın üzerine un serpiştirin. Unun fazlasını ise silkeleyerek alın.

6. adım: Sufle karışımını kapların üzerinde iki parmak kalınlığında pay bırakacak şekilde dökün.

7. adım: Sufleyi önceden ısıttığınız 200 derecedeki fırında akışkan kıvamını koruması için 8 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra bekletmeden fırından çıkarın. Aksi halde suflenin içi kuruyacaktır.

8. adım: Oda ısısında 1-2 dakika kadar beklettikten sonra sufleyi ters çevirerek servis tabağına alın.

Son adım: Pudra şekeri serptiğiniz suflenizi soğumadan servis edin.

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber