Yaşam Neron da Hitler de şefkat görmemiş

Neron da Hitler de şefkat görmemiş

17.11.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Alman Bild gazetesi, Almanya’da her beş çocuktan birinin düzenli olarak şiddete maruz kaldığını belirterek, çocukluklarında şiddet gören tarihsel figürleri derledi.

Neron da Hitler de şefkat görmemiş

Habere göre, Nazi lideri Adolf Hitler, babası tarafından kırbaçla dövülüyordu. Bu onun duygusal hasarlarla büyümesine neden oldu. Amerikalı yazar Ernest Hemingway’in eski bir müzisyen olan annesi ise oğluna kız çocuk elbiseleri giydiriyor ve oynaması için ona bebek veriyordu. Hemingway büyüyünce alkolik oldu ve kadınlardan nefretiyle tanınıyordu.
Fransız yazar Honoré de Balzac ise annesi tarafından hiç emzirilmedi. Emzirilmesi için uzak bir köydeki bir süt anneye teslim edilen Balzac 4 yıl sonra ailesinin yanına döndüğünde ise yabancılık çekti. Tarihin en büyük hükümdarlarınden Roma İmparatoru Neron da aile şefkatinden uzak bir hayat yaşadı. Annesi, babasını zehirledi ve Neron böylece imparator oldu. Ancak Neron daha sonra annesinin bu davranışının anne sevgisinden değil de güç sevdasından kaynaklandığını anladı ve annesini öldürttü.

Yazarlar