13.04.2009 - 15:58 | Son Güncellenme:
MALZEMELER
¦ 150 gram margarin
¦ 112 su bardağı toz şeker
¦ 3 su bardağı un
¦ 1 paket şekerli vanilya
¦ 1 paket kabartma tozu
¦ 2-3 adet reçel yapılmış ince doğranmış portakal kabuğu
¦ 1 su bardağı çekirdeksiz vişne
¦ 1 çay bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı
Derin bir kap içerisinde margarin ve pudra şekerini iyice çırpın. Üç su bardağı kadar una, vanilya ve kabartma tozunu da ilave ederek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve bir merdane yardımı ile hamura düz şekil verin. Çocuğunuzla beraber her bir hamur parçasının üzerine iki adet vişneyi göz yapacak şekilde yerleştin ve portakal kabuğundan ağız oluşturun. Yağlanmış bir tepsiye aralıklı şekilde dizin. Önceden ısıtılmış (160 derece) fırında 20-30 dakika pişirin. Neşeli kurabiyelerin üzerine fırından çıkardıktan sonra elek yardımı ile pudra şekeri döküp, servis yapın.