Bu Yaz Selülitsiz Dolaşın!

İşte yeniden sıcaklar başladı yaz geldi ve kış giysilerin altında saklanan selülitler yeniden hatırlandı. Artık gündem selülit olayı. Kadınların çoğu selülit problemini genellikle kışın tamamen unuturlar. O dönemde selülit düşmanları kahve, hareketsizlik, yağlı, şekerli, tuzlu, unlu yiyecekler ve asitli içecekler alışkanlık haline dönüşür. Ama yazın gelmesi ve güneşin kedini göstermesiyle, yapılanlardan bin pişman olunur. Yani hemen tahmin edileceği gibi güzellik merkezlerine koşmaya başlanır. Lakin selülit oluştuktan sonra vücuttan atmak hiç de kolay değildir. Hele kişinin kendi başına atmaya çalışması çok zordur. Bu nedenle güzellik, estetik merkezlerinde bulunan çeşitli cihazlar ve doğal etkili yöntemler yardımıyla selülitler vücudu terk edebiliyor. Bu soruna yönelik sürekli yeni yöntemler çıkıyor.

Haberin Devamı

Selülitin giderilmesini sağlayan yeni yöntemlerden biri de biyolojik ısınan mask. Özelliği doğal olarak 42 dereceye kadar ısınan ve tekrar sıfır dereceye inerek soğuyan bir yöntem. En büyük selülite etkisi, ısınma ve soğuması ile kan dolaşımını düzenlemesi, toksinleri atmasıyla selülitleri gidermesi ve cildi sıkılaştırmasıdır.

Selülit nasıl oluşur?

Yağlı yiyecekler ve asitli içecekler selülite zemin hazırlıyor. Dokularda biriken yağ, su ve tuz molekülleri organizma tarafından kullanılmadığında vücudun çeşitli bölgelerine yerleşiyor. Yani cildin destek dokusu zayıfladığında ve hasarlandığında yağlar cildin orta tabakasına doğru hareket ediyor, böylece selülit oluşumu gecekleşiyor. Bu da potakal kabuğu denilen görüntüye yol açıyor. Selülit kişinin bedenine yapışmış gibidir. Onun ordan giderilmesi için doğru yöntemi uygulamak önemlidir. Selülitlerin giderilmesini sağlayan doğru yöntemlerden biri de biyolojik mask. Bu yöntem, hem selülitlerin giderilmesini, bedenin incelmesini, gevşemelerin toparlanmasını, hem de cildin canlanmasını sağlıyor. Ama tabii ki bu yöntemi uygulatacak kişinin selülitlerinden kurtulmayı hedeflemiş biri olmalı.

Nasıl uygulanıyor?

Vücuttaki selülitlerin birikim ve dağılamına göre, önce sorunlu bölgelere yüksek frekanslı masaj uygulanıyor ve kan dolaşımı hızlanıyor. Ardından özel selülit jeli cilde sürülüyor, daha sonra koyu kıvamda olan mask tüm sorunlu bölgelere fırça yardımıyla sürülüyor. Bu mask sıfır deceden 42 dereceye kadar ısı yükselmesi yaparken gözenekler açılıytor. Isı yükselmesi esnasında sürülen jel, cildin alt katmanlarına nüfuz ediyor ve soğurken selülitler azalıyor. Böylece selülitler yavaş, yavaş gideriliyor.

Haberin Devamı

Kür programı şeklinde uygulanır ve kişinin vücut sorununa göre 4 ile 5 hafta arasında sonuca ulaşabiliniyor. Bunun yanı sıra belli kurallara ve gıdalara dikkat edilirse başarıya ulaşmak mümkün. Kurallar ise çok basit, mutlaka günde 1,5 - 2 litre su içmek, kahve ve asitli içeceklerden kaçınmak, yağlı, tuzlu, rafine şeker ve kızartmalardan uzak durmak. Selülitlerden kurtulmak ve forma girmek istiyorsanız bu kurallar da zor olmasa gerek. Çünkü, yaz, deniz, kum ve havuz mevsimi !

Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile

Haberin Devamı

Int. Dipl. Kozmetisyen

Nesrin Sürer