Güneş - Deniz - Sivilce

Güneş ve deniz suyunun, akne ve sivilcelere etkileri

Güneş ve deniz suyun cildimize olumlu etkileri
Güneşin sivilce ve aknelere iyi geldldiği doğru bir kanıdır. Güneşin yaydığı UVB ışınları iltihap önliyici, iyotlu deniz suyun da kurutucu etkisi vardır.. Tuzlu suyun etkileri cildin üstündeki gözenekleri açar ve sivilceler kaybolur, düzenli ve bilinçli deniz, güneş banyosu ciltte hücre yenilenmesini hızlandırarak sivilceleri iyileştiriyor. Deniz suyundaki mineral tuzlar dolaşımı hızlandırıyor ve cildi sıkılaştırarak ışıltılı bir görünüm kazandırıyor.

Deniz suyun bazı hastalıklara da faydası vardır, fakat havuz suyun cilde etkileri olumsuzdur. Klorlu havuz suyu kuruluğu artırır ve suya girmekle birlikte cildin koruma mekanızması azalır. Bu nedenle deniz ve havuzdan çıktıktan sonra mutlaka klorsuz suyla cildinizi durulayın ve ardından güneş koruyucularınızı tekrar sürmelisınız.

Güneşin cildimize olumsuz etkileri
Yazın sıcakla birlikte artan ter salgısı, kuruyan, sertleşen deriden bazen dışarı atamaz kendini ve deri altından deri yüzeyine doğru kabartılı, kırmızı isilik gibi sivilceler oluşur. Bu sivilceleri önlemek için su bazlı hydro ve power mask uygulayarak önlem alabilirsiniz..Yaz ve güneş sonrasında üst deri kalınlaşır, kurur ve sertleşir. Gözeneklerin tıkanmasıyla birlikte tekrar akne ve sivilcelerin artışına neden olur. Bu yüzden cildiniz daha fazla özenli bakımlara ihtiyaç duymaktadır.

Akne, sivilcelere yaz bakımı
Güneş banyolarına başlamadan evvel cildinizi ön bakımlarla hazırlayın
Peeling uygulayın üst deriyi yumuşatarak ölü tabakayı atın ve gözeneklerin nefes almasını sağlayın.
Ardından cildinize kullandığınız ürünler daha güzel nüfuz eder ve dış etkenlere karşı korursunuz.
Güneşe çıkmadan 20 dakika önce su bazlı nemlendirici 5-10 dakika sonra yine su bazlı ve 50 faktörlü güneş koruyucunuzu sürün.

Güneşlenme saatleri sabah 5-11 öğleden sonra 16.00 itibari ile devam edersiniz. Güneşin zararlı ışınlarından korunarak bize verdiği faydalarından sağlıklı şekilde yararlanmış oluruz.

Deniz ve havuz suyundan çıktıktan sonra mutlaka cildinizi klorsuz suyla durulayın ve ardından güneş koruyucunuzu tekrar sürün.

Güneş ve deniz sonrası, gün sonunda genel duşunuzu alın yine cildinizi klorsuz suyla durulayın ardından yüz cildinize su bazlı hydro ile nem kazandırın. Güneş ve deniz suyundan kuruyan, setleşen deriyi power mask uygulayarak yumuşatın. Vücut cildine body lotion'la nemlendirin.

Güneş ve deniz suyun cildimize verdiği faydalarından bilinçle yararlanırsak, zararlarına karşı da yine bilinçle korumuş oluruz..

Akne ve sivilce sorunu olanlar, güneş ve denizden bol, bol yararlanın, bilinçle hareket ettiğiniz sürede korkmanıza gerek yok.


Sağlıklı güzellik dolu günler dileği ile

Int. Dipl. Kozmetisyen
Nesrin Sürer

Haberin Devamı